Μια λαμπάδα στον Γκίσταρο...

Μια λαμπάδα στον Γκίσταρο...

Ο Τζέιμς Γκιστ γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από ήττα-σοκ. Σπουδαία εμφάνιση από τον Αμερικανό και νίκη επί του ΠΑΟΚ με 70-69

[ads]

Μυθικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει νίκη-θρίλερ (εξ’ αναβολής) κόντρα στον ΠΑΟΚ και να διατηρεί με τα χίλια ζόρια το αήττητό του στην φετινή Α1 (9/9).

Τρομερή εξέλιξη στο ματς, με τον Δικέφαλο του βορρά να εκμεταλλεύεται την κακή εμφάνιση του τριφυλλιού και να προηγείται με πέντε στο 39’ (68-63). Στη ρώσικη ρουλέτα των βολών και οι δύο ομάδες ήταν γενικά άστοχες (το τριφύλλι είχε 20/36 έναντι 19-25), αλλά η μία χαμένη του Βασιλειάδη «πόνεσε» περισσότερο την ομάδα του καθώς στη συνέχεια ο Φελντέιν ευστόχησε απ’ τη γραμμή κι έδωσε προβάδισμα με 70-69 (που ήταν και το τελικό σκορ).

Στην τελευταία φάση του ματς, ο Γκιστ «κατέβασε τον γενικό» στο drive του Τσόχλα, ενώ στην εκπνοή το σουτ του Βασιλειάδη βρήκε σίδερο, λύτρωσε τους Κυπελλούχους Ελλάδας και… πίκρανε τους Θεσσαλονικείς (3-6 ρεκόρ).

Ο Καλάθης ηγήθηκε των γηπεδούχων με 19 πόντους (5/7 τρίποντα, 2/8 δίποντα), στους 18 (7/14 βολές) σταμάτησε ο Γκιστ που είχε το μπλοκ στο νήμα, αλλά κι 8 ριμπάουντ (5 επιθετικά), ενώ ο απελπιστικά άστοχος Φελντέιν (3/15 σουτ) είχε καθοριστική συμβολή για το ροζ φύλλο αγώνα. Για τον ΠΑΟΚ που μέτρησε συνολικά 10/24 τρίποντα, 19 πόντους σημείωσε ο… μοιραίος Βασιλειάδης (και 9 «σκουπίδια»), 18 ο Χάτσερ και 11 ο «Σόφο».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News