Με το... μυαλό στη Μπέτις, «κόλλησε» στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές απέναντι στον Παναιτωλικό, όμως παρότι δημιούργησε σημαντικές στιγμές δεν βρήκε το γκολ που θα του έδινε τη νίκη στη Λεωφόρο.
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε απέναντι στον Παναιτωλικό, μένοντας στο 0-0 στη Λεωφόρο για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε ένα παιχνίδι όπου η σκέψη για τη ρεβάνς με την Μπέτις επηρέασε και τις επιλογές του βασικού σχήματος.
Ο Ράφα Μπενίτεθ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, θέλοντας να διαχειριστεί πρόσωπα και δυνάμεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Ευρώπη. Το Τριφύλλι είχε φρεσκάδα σε ορισμένα σημεία του αγώνα, όμως δεν βρήκε την απαιτούμενη καθαρότητα στην τελική προσπάθεια για να μετατρέψει την υπεροχή του σε γκολ.
Η σημαντικότερη πηγή κινδύνου για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Τόνι Βιλένα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση να απειλήσει ουσιαστικά και προσπάθησε να δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Παρ’ όλα αυτά, οι τελικές των Πράσινων δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Καθοριστικός για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν και ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του όποτε χρειάστηκε. Οι επεμβάσεις του αποδείχθηκαν κομβικές σε ένα παιχνίδι όπου ο Παναθηναϊκός έψαξε μέχρι τέλους το γκολ της νίκης.
Έτσι, το Τριφύλλι άφησε δύο βαθμούς στην έδρα του, σε μια βραδιά όπου δεν μπόρεσε να συνδυάσει τη διαχείριση του ρόστερ με το ζητούμενο αποτέλεσμα, πριν στρέψει πλέον όλη την προσοχή του στη ρεβάνς με την Μπέτις.
Το παιχνίδι:
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους Πράσινους και ήρθε στο 10ο λεπτό. Ο Παντελίδης επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Κουτσερένκο αντέδρασε σωστά με το αντίθετο χέρι, ενώ στην εξέλιξη της ίδιας φάσης η προσπάθεια του Αντίνο βρήκε πάνω στον Γκράναθ.
Σταδιακά ο Παναιτωλικός ανέβασε στροφές και άρχισε να απειλεί περισσότερο. Στο 29’ ο Ματσάν γύρισε την μπάλα στον Ρόσα, εκείνος εκτέλεσε, όμως ο Ερνάντεθ πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε, αποσοβώντας μια επικίνδυνη κατάσταση μπροστά από την εστία του Κότσαρη.
Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού δεν είχε την απαιτούμενη ροή στο πρώτο μέρος, με τις πολλές αλλαγές να επηρεάζουν εμφανώς τον ρυθμό και τις συνεργασίες. Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε αυτό το σκηνικό και προσπάθησε να χτυπήσει σε σημεία όπου οι Πράσινοι δεν είχαν την απαραίτητη ισορροπία.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 45’. Ο δραστήριος Ματσάν έκανε πολύ καλή ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τον Σισοκό και σούταρε προς την απέναντι γωνία, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω.
Ο Παναιτωλικός μπήκε απειλητικά και στο δεύτερο μέρος. Στο 51’ ο Εστέμπαν βρέθηκε σε θέση βολής μετά από συνεργασία Ρόσα και Ματσάν, όμως ο Κότσαρης είχε σωστή αντίδραση στο πλασέ και κράτησε το μηδέν για τον Παναθηναϊκό.
Το Τριφύλλι προσπάθησε να απαντήσει και στο 65ο λεπτό έφτιαξε καλή φάση μέσα από συνδυασμό από τα αριστερά. Ο Τσιριβέγια συνεργάστηκε με τον Ζαρουρί, ο τελευταίος έδωσε στον Γιάγκουσιτς, όμως το τελείωμα του παίκτη του Παναθηναϊκού βρήκε σε αμυντικό και δεν πέρασε.
Η πιο μεγάλη στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 68’. Ο Ζαρουρί έκανε τη σέντρα, ο Κάρολ Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κουτσερένκο πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση, κρατώντας όρθιο τον Παναιτωλικό σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του αγώνα.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, αφού στο 70ό λεπτό ο Λομπάτο δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση, με τον Κότσαρη να αντιδρά εντυπωσιακά και να διατηρεί και αυτός το 0-0.
Το τελικό αποτέλεσμα άφησε τον Παναθηναϊκό χωρίς τη νίκη που ήθελε πριν από τη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά που ακολουθεί, με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να στρέφει πλέον την προσοχή της στη ρεβάνς με την Μπέτις, γνωρίζοντας ότι στη Λεωφόρο δεν είχε ούτε την καθαρότητα ούτε την αποτελεσματικότητα για να λυγίσει τον Παναιτωλικό.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Μπενίτεθ: «Αυτό είπα στους παίκτες μας πριν τον αγώνα» και νέα... σπόντα στη συν. Τύπου
- Super League: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 0-0
- Κοντός: «Τον παίζουν και τις παίζουν με τους court αλλά το θέμα είναι τι είπε γυναίκα ενός παίκτη»
- Η σύζυγος του Χολμς διέγραψε το πρώτο story και επανήλθε με νέα ανάρτηση (pics)
- Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 0-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού