Παναθηναϊκός: Πρώην «πράσινος» σε πάγκο της Serie A

Ο γνώριμος στο «τριφύλλι», Όσκαρ Χίλγεμαρκ προσπαθεί να κάνει… άνοιγμα καριέρας στην Ιταλία ως προπονητής.

Παναθηναϊκός: Πρώην «πράσινος» σε πάγκο της Serie A

Ένα όνομα με… πράσινο παρελθόν ακούγεται έντονα στην Ιταλία για θέση πρώτου προπονητή. Ο Όσκαρ Χίλγεμαρκ, που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2017-18, βρίσκεται ψηλά στη λίστα υποψηφίων για να αναλάβει ομάδα της Serie A.

Η Πίζα έχει μπει σε διαδικασία αλλαγής σελίδας μετά την απομάκρυνση του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, σε μια σεζόν που εξελίχθηκε ιδιαίτερα δύσκολα για τη νεοφώτιστη ομάδα. Παρότι στο προσκήνιο βρίσκονται και πιο «βαριά» ονόματα Ιταλών τεχνικών, οι πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν πως ο Χίλγεμαρκ έχει ήδη μπει σοβαρά στο παιχνίδι, με τις πρώτες διερευνητικές επαφές να έχουν γίνει.

Ο 33χρονος Σουηδός δεν είναι άγνωστος στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Ως παίκτης είχε μακρά παρουσία στο Καμπιονάτο με Παλέρμο και Τζένοα, φτάνοντας συνολικά τις 99 συμμετοχές στη Serie A, γεγονός που μετρά στο βιογραφικό του.

Στην προπονητική του πορεία, ξεκίνησε από τη Δανία και από τον Απρίλιο του 2024 βρίσκεται στον πάγκο της Έλφσμποργκ, όπου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις. Η περίπτωσή του δείχνει να εξετάζεται σοβαρά, με τον πρώην μέσο του Παναθηναϊκού να βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική πρόκληση καριέρας, αυτή τη φορά από τον πάγκο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr