Παναθηναϊκός: Τόσους βαθμούς χρειάζεται για πρόκριση στο Conference League

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στραβά τις υποχρεώσεις του στο Conference League, αποσπώντας μόνο την ισοπαλία απέναντι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, ενώ χθες ηττήθηκε από την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ, γεγονός που τον βάζει σε δύσκολη θέση όσον αφορά τη βαθμολογία

Παναθηναϊκός - Τσέλσι 1-4:

Μετά από αυτά τα δύο αποτελέσματα, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πλεονέκτημα, χάνοντας το προβάδισμα που τους έδωσε η κλήρωση.

Ο στόχος τους ήταν να μην… πετάνε βαθμούς στο τραπέζι για να διασφαλίσουν την καλή τους θέση και παράλληλα να ενισχύσουν τη θέση τους στο ευρωπαϊκό ranking.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός πρέπει να καταφέρει να κερδίσει τα επόμενα τρία παιχνίδια απέναντι σε TNS, Μινσκ και Ελσίνκι, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς από το ματς με την Τζουργκάρντεν.

Στο Conference League οι ομάδες δίνουν έξι παιχνίδια, λιγότερα από τα οκτώ που παίζουν σε Europa και Champions League, άρα χρειάζονται λιγότερους βαθμούς για την πρόκριση.

Για να τερματίσει μια ομάδα στην πρώτη οκτάδα και να περάσει απευθείας στη φάση των «16», απαιτούνται περίπου 11-12 βαθμοί, ενώ για την πρόκριση στην 24άδα χρειάζονται γύρω στους 7-8 βαθμούς.

(07/11) Ντζουργκάρντεν – Παναθηναϊκός
(28/11) Παναθηναϊκός – Ελσίνκι
(12/12) TNS – Παναθηναϊκός
(19/12) Παναθηναϊκός – Δυναμό Μινσκ

Exit mobile version