Conference League: Με… Εσιέν το αφιέρωμα της Τσέλσι για τον Παναθηναϊκό

Ο Μίκαελ Εσιέν είχε την τιμητική του στο αφιέρωμα της Τσέλσι για την ομάδα του Παναθηναϊκού με αφορμή τον αγώνα της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ.

Conference League: Με... Εσιέν το αφιέρωμα της Τσέλσι για τον Παναθηναϊκό

Αναλυτικά το αφιέρωμα:

«Συνεχίζουμε την αναλυτική ματιά στους αντιπάλους μας στο Conference League εστιάζοντας στον Παναθηναϊκό, μία από τις πιο φημισμένες ομάδες της διοργάνωσης.

Η Τσέλσι έχει μια πλούσια ιστορία στην Αθήνα, καθώς νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1971, μετά από επαναληπτικό. Επίσης, συναντήσαμε τον μεγάλο αντίπαλο του Παναθηναϊκού, τον Ολυμπιακό, κατά την πορεία μας στο Champions League 2007/08.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας νέος αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουμε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, εκτός έδρας. Μπορείτε να δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα της Τσέλσι στο Conference League εδώ.

Ευρωπαϊκό ιστορικό

Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League: Ο Παναθηναϊκός έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971. Ενώ εμείς νικούσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πόλη τους, την Αθήνα, εκείνοι έχασαν με 2-0 από τον Άγιαξ στην πόλη μας, το Λονδίνο, στο Γουέμπλεϊ. Έχουν χάσει άλλες δύο φορές στη φάση των ημιτελικών, περιλαμβανομένης της ήττας από τον Άγιαξ το 1996.

UEFA Cup/Europa League: Έχουν φτάσει στα προημιτελικά δύο φορές, χάνοντας από την Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο στην παράταση το 2002/03, αφού είχαν κερδίσει το πρώτο ματς με 1-0 στην Πορτογαλία.

Conference League: Αυτή είναι η πρώτη τους εμφάνιση στη φάση των ομίλων, έχοντας αποκλειστεί από τη Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό γύρο το 2022/23.

Σεζόν 2024/25 μέχρι τώρα…

Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες στους πρώτους οκτώ αγώνες του Πρωταθλήματος, ενώ πρόσφατα νίκησε τον ΟΦΗ με 1-0 την Κυριακή.

Όπως και η Τσέλσι, προκρίθηκαν μέσω του γύρου των Play-Offs του Conference League με συνολικό σκορ 3-2, έχοντας αποκλειστεί από το Europa League στα πέναλτι από τον παλιό τους “εφιάλτη”, τον Άγιαξ.

Ανέτρεψαν την ήττα με 2-1 από τη Λανς στο πρώτο ματς, κερδίζοντας τη ρεβάνς με 2-0 στην Αθήνα. Το πρώτο τους παιχνίδι στη φάση των ομίλων έληξε ισόπαλο 1-1 εκτός έδρας με τη Μποράτς από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Τρέχον ρόστερ

Το ρόστερ τους περιλαμβάνει παίκτες από τουλάχιστον 16 διαφορετικές χώρες. Ο Βραζιλιάνος Τετέ, που σκόραρε το καθοριστικό γκολ κόντρα στη Λανς, είχε μια περίοδο δανεισμού στη Λέστερ στο πρώτο μισό του 2023.

Ο Ολλανδός αμυντικός Μπαρτ Σένκεφελντ είναι ο έμπειρος αρχηγός τους, ενώ ο Φακούντο Πελεστρί ήρθε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό το καλοκαίρι.

Η ποδοσφαιρική κοινότητα σοκαρίστηκε από την θλιβερή είδηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού και πρώην αμυντικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ Μπάλντοκ, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Σημαντικοί πρώην παίκτες

Πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν μέλη της θριαμβευτικής ομάδας της Ελλάδας στο Euro 2004, με πιο χαρακτηριστικούς τον αμυντικό μέσο Άγγελο Μπασινά και τον δεξιό μπακ Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ο τελευταίος ήταν μέρος μιας αμυντικής γραμμής που τρομοκρατούσε τους αντιπάλους και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά.

Ο Μίκαελ Εσιέν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό την περίοδο 2015/16, σκοράροντας μία φορά σε 16 εμφανίσεις, μετά τη σεζόν του στη Μίλαν, αφού έφυγε από την Τσέλσι το 2014.

Άλλα ονόματα γνωστά στους φιλάθλους της Premier League περιλαμβάνουν τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κρις Σάμπα, Τζιμπρίλ Σισέ και Γιώργο Καραγκούνη».

Exit mobile version