Καρπετόπουλος: "Τα φαβορί την πληρώνουν - Σήμερα είναι ο Παναθηναϊκός"

Σπάθας: «Υπάρχει κόκκινη κάρτα στον Βέρμπιτς στο 16ο λεπτό!» (vid)

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος σχολιάζει το αποψινό ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά όσα γράφει στη SportDay:

H σεζόν λέει πως όποιος μέχρι τώρα στα παιχνίδια ΑΕΚ-Παναθηναϊκός κουβαλούσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί, πίστεψε πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει και το πλήρωσε. Τώρα αυτόν τον χαρακτηρισμό μοιάζει να τον κουβαλάει ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Τερίμ για πρώτη φορά φέτος φτάνει σε ντέρμπι έχοντας τέσσερις νίκες στη σειρά. Αλλά όλα αυτά κατά τη γνώμη μου μετρούν πολύ λίγο απ’ τη στιγμή που η ΑΕΚ χρειάζεται τη νίκη για να φτάσει στη να έχει στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ το ματς-μπολ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο, όχι να την πάρει, αλλά να μην την πάρει διότι το κίνητρό της είναι τεράστιο. Ο Παναθηναϊκός κερδίζοντας απέχει ακόμα απ’ την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ χρειάζεται απλώς μία νίκη στην Τούμπα…

Η δύσκολη νίκη της ΑΕΚ με τον Άρη δημιουργεί την εντύπωση ότι η πρωταθλήτρια δεν είναι στα καλά της. Μία μόλις εβδομάδα πριν, όμως, είχε απέναντι στον Άρη ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλής έντασης σαν αυτό που ξέρει.

Η ΑΕΚ είναι αλήθεια ότι δεινοπάθησε με τον Ολυμπιακό και είδε τον ΠΑΟΚ να μετατρέπει το σε βάρος του 0-2 σε 2-2. Αλλά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι διαφορετικό. Ο Αλμέιδα θα έχει πίσω Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο. Ο Παναθηναϊκός είναι καλά, τόσο καλά που μοιάζει απίθανο να χάσει απόψε. Όμως παραδόξως, αυτό -με βάση τα προηγούμενα ντέρμπι- είναι μάλλον κακό σημάδι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News