ΟΑΚΑ: Πού εντοπίστηκε το πρόβλημα - Πόσο καιρό θα μείνει κλειστό

ΟΑΚΑ: Πού εντοπίστηκε το πρόβλημα - Πόσο καιρό θα μείνει κλειστό

Οι τελευταίες πληροφορίες για το ΟΑΚΑ. Για πόσο χρονικό διάστημα θα μείνει κλειστό.

Αιφνιδίασε το βράδυ της Παρασκευής (30/9) η ανακοίνωση ότι κλείνουν το κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ επειδή διαπιστώθηκε πρόβλημα στατικότητας στα στέγαστρα του Καλατράβα που είχαν κατασκευαστεί εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Μπορεί το στέγαστρο να είχε στοιχίσει συνολικά 130 εκατομμύρια ευρώ, όμως, όπως αποδεικνύεται, δεν έγινε ποτέ συντήρηση επειδή το στέγαστρο είναι «αρκετά περίπλοκο στην κατασκευή του και απαιτεί θέλει μια συγκεκριμένη συντήρηση», όπως ανέφερε η εκπομπή του Open «Τώρα Μαζί».

Ήδη από χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη για να επιβεβαιώσει ή όχι τα μέχρι τώρα ευρήματα που αφορούν το πρόβλημα στατικότητας αν και «η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ δεν χρήζει αμφισβήτησης, σύμφωνα με πηγές», όπως ανέφερε η πρωινή εκπομπή του Open. «Ωστόσο, θα γίνει η δεύτερη μελέτη για να διαπιστωθεί εάν όντως υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα στατικότητας».

Μάλιστα, ένα ερώτημα που τέθηκε από την αρχή και αφορούσε το που ακριβώς εντοπίστηκε το πρόβλημα φέρεται να βρήκε την απάντησή του: «Το πρόβλημα εντοπίστηκε στις μεταλλικές κατασκευές του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου».

Τέλος, επειδή μία εύλογη απορία που προκύπτει είναι το πότε θα επαναλειτουργήσουν το στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο, όπως αναφέρθηκε στον αέρα του «Τώρα Μαζί», «δεν είναι γνωστό πόσο διάστημα θα χρειαστεί να παραμείνει κλειστό αν και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να επαναλειτουργήσει», ιδιαίτερα σε περίπτωση που η δεύτερη μελέτη επιβεβαιώσει τις μέχρι τώρα διαπιστώσεις.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News