Παναθηναϊκός: Θα προωθηθεί φέτος ο Μπιλάλ;

«Ψηφίζει» Παναθηναϊκό ο Μπιλάλ - Η αποκάλυψη για τους «μνηστήρες»!

Θα έχει φέτος την ευκαιρία ο Μπιλάλ να παίξει περισσότερα παιχνίδια στην πρώτη ομάδα; Σε εκείνη των Νέων είναι ο πιο προικισμένος ποδοσφαιριστής.

Έχει θέληση, τεχνική, σκοράρει εύκολα, είναι καλός πασέρ, άριστος συμπαίκτης, μπορεί να γίνει η χαρά του δημιουργού. Αλλά στους μικρούς αρκούν μερικά γκολ, κάποια ευμενή σχόλια στον Τύπο και μερικοί μάνατζερ ώστε να σε κάνουν να νιώσεις ηγέτης πριν γίνεις πλήρης ποδοσφαιριστής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παιδί διακρίνεται από μεγαλομανία.

Στα τμήματα υποδομής ο Μπιλάλ έμαθε να παίζει σε μια ομάδα στην οποία η μπάλα περνά πολύ από τα πόδια του και κάμποσοι τρέχουν για πάρτη του.

Για να κερδίσεις τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πρέπει να κάνεις δύσκολα πράγματα: πριν από αυτά πρέπει να ανταποκριθείς στα απλά.

Ο Μπιλάλ έχει στοιχεία για να γίνει σημαντικός τα επόμενα χρόνια, αρκεί να μην έχει στο μυαλό του την ιδέα πως είναι ποδοσφαιριστής μεγάλων ενεργειών και σημαντικών γκολ, αυτό είναι κομμάτι επικίνδυνο.

Κάπως έτσι την πάτησε π.χ ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος που ήταν αληθινός ζογκλέρ με την μπάλα στα πόδια, αλλά τελικά την μεγάλη καριέρα την κάνει ο αδελφός του, Οδυσσέας.

Το μάθημα για κάθε Μπιλάλ πρέπει να είναι πώς θα γίνει πιο ουσιαστικός – για να εντυπωσιάζει κάνοντας το δύσκολο, πρέπει να κάνει προηγουμένως σωστά απλά πράγματα: να καλύπτει τον συμπαίκτη, να πασάρει γρήγορα, να επιχειρεί να ντριπλάρει όταν έχει ένα αντίπαλο, να βλέπει τις κινήσεις των συμπαικτών του, να βοηθά στην άμυνα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News