Παναθηναϊκός: Ποιος θα είναι ο τρίτος φορ λόγω Ιωαννίδη

Μήπως ο Φώτης Ιωαννίδης δεν είναι... σέντερ φορ;

Σύμφωνα με όσα γράφονται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θέλει να φράξει τον δρόμο της καθιέρωσης στον Φώτη Ιωαννίδη γι αυτό ο τρίτος φορ που θα πάρει τη θέση του Αργύρη Καμπετσή θα είναι τύπου Γερεμέγιεφ ή Μπιλάλ, δηλαδή παιδί που θα συμπληρώνει το ρόστερ και δεν θα γκρινιάζει όταν θα είναι στον πάγκο ή στην εξέδρα.

Αντίθετα με αυτά που πιστεύει πολύς κόσμος το να γίνει σημαντικός ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό ένας μικρός στην ηλικία Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν είναι δύσκολο, αρκεί να έχει προσόντα και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δεν είναι πολλές στα κλαμπ πρωταθλητισμού:

ο Φώτης πριν καλά καλά γίνει 22 χρονών αντιμετωπιζόταν από τον οργανισμό ως ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης που δεν του δίνεται χατιρικά η φανέλα του βασικού.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της πρώτης του σεζόν, επί Ντάνι Πογιάτος: κανείς εντός συλλόγου δεν πίστευε ότι μπορεί να μείνει στην ομάδα για χρόνια, ωστόσο δείχνοντας προσωπικότητα ο Φώτης έπεισε τον Λάζλο Μπόλονι να τον χρησιμοποιήσει βασικό, παρά τα λαθάκια και την απειρία του.

Ρεζερβέ θέσεις δεν υπάρχουν απλά δεν αρκεί μόνο το ταλέντο: χρειάζεται κυρίως δουλειά κι από αυτό ο Ιωαννίδης έχει δώσει τα πάντα.

Για τον Ρουμάνο αλλά και για τον Ιβάν η όρεξη για προπόνηση κι η θέληση για τρέξιμο στο γήπεδο είναι αρετές σημαντικότερες της τεχνικής κατάρτισης – γι αυτό κατάφερε ο μικρός να γίνει σημαντικός και παίκτες όπως ο Μακέντα, ο Καρλίτος, ακόμα κι ο Σποράρ δεν έπεισαν τόσο για την σπουδαιότητα τους, όντας περισσότερο τεχνικά προικισμένοι από τον Ιωαννίδη.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News