Παναθηναϊκός: Τα απαραίτητα ενόψει Ευρώπης

Παναθηναϊκός: Ματς «τελικός» με αναγκαστική αλλαγή στην ενδεκάδα

Είναι αμέτρητα τα χρόνια για τον Παναθηναϊκό που είναι εκτός Ευρώπης.

Η βαθμολογία του στην ειδική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ έπεσε σε ιστορικά χαμηλά και τα επόμενα έτη οι κληρώσεις του θα είναι δύσκολες.

Ωστόσο δεν νοείται να αντιμετωπίζει τις κληρώσεις με μεμψιμοιρία , το λέμε επειδή πέρσι με τους Τσέχους από τις αντιδράσεις του περίγυρου μετά την κλήρωση θα νόμιζε κανείς ότι το κλαμπ έπεσε πάνω στην Μπαρτσελόνα!

Υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε μερικές εβδομάδες: Ο προγραμματισμός του προπονητή (και η καλή διαχείριση των ματς από τον πάγκο) συν το κίνητρο των παικτών είναι στοιχεία σημαντικά.

Υπάρχουν φυσικά και δυο ακόμα πιο απαραίτητα πράγματα: η ποιότητα των παικτών κι η πίεση της διοίκησης. Αν οι παίκτες δεν είναι καλοί, τζάμπα κουβεντιάζουμε, το κίνητρο από μόνο του δεν αρκεί.

Αν η διοίκηση δεν πιέσει και δεν καταστήσει σαφές ότι νέες αποτυχίες απαγορεύονται, επίσης πάλι δεν κάνεις κάτι: αν σε μια ομάδα δώσεις άλλοθι (πραγματικό ή επικοινωνιακά κατασκευασμένο δεν έχει σημασία) είναι δεδομένο ότι αυτή θα αποτύχει.

Αν π.χ. και φέτος γίνει …σημαία η μη έγκαιρη μεταγραφική ενίσχυση κι από το κλαμπ ζητήσουν χρόνο/υπομονή κάτι μας λέει ότι δεν έχεις ξεκινήσει καθόλου καλά.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News