Τριάρα με ανατροπή το Τριφύλλι

Τριάρα με ανατροπή το Τριφύλλι

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός Β νίκησε με 3-1 τον Ηρακλή Λάρισας

Tο Τριφύλλι είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα, προσπάθησε να παίξει γρήγορα, αλλά κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πολυπρόσωπη άμυνα, με αποτέλεσμα να δυσκολευθεί να βρει χώρους και κατ’ επέκταση να δημιουργήσει φάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 12’, όταν ο Κέρι πάτησε περιοχή και σούταρε από αριστερά, με τον Λίλο να αποκρούει. Τρία λεπτά μετά, ακολούθησε ένα καλό σουτ του Αθανασακόπουλου στο όριο της μεγάλης περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο Φαρμάκης. Ενώ ίδια ήταν η εξέλιξη και στην μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιδερά, στο 17ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός Β διατήρησε τον -ανούσιο- έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Ηρακλή Λάρισας να του δίνει μέτρα στο γήπεδο και μάλιστα, κόντρα στην ροή του αγώνα, να παίρνει το προβάδισμα στο 29’. Όταν ο Γκουγκούδης βγήκε απέναντι στον Λίλο, που απέκρουσε το σουτ του, αλλά στη συνέχεια έβγαλε τη σέντρα από δεξιά για τον Τασιούλη, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 0-1.

Οι παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, με την ωραία συνεργασία των Σαρδέλη, Καρβούνη και το σουτ Μανιτσινι στο 34’. Τελικά, στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κυριόπουλος ανατράπηκε αριστερά στην περιοχή, ο Αθανασακόπουλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 1-1 στο 36ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι θα έπρεπε να μείνουν με δέκα παίκτες στο 42’, αλλά το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Χατζή στον Μαντσίνι τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό Β να μπαίνει δυνατά και τον Μαντσίνι να κάνει ωραία ενέργεια αλλά να σουτάρει αδύναμα από το ημυκύκλιο στο 48’. Πέντε λεπτά μετά ο Αθανασακόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε στο έδαφος αλλά ο Φαρμάκης απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ.

Οι Πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ και στο 56’ ο Σαρδέλης βγήκε τετ α τετ με τον Φαρμάκη, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Με τον Κυριόπουλο να χάνει νέα ευκαιρία στο αμέσως επόμενο λεπτό από θέση μέσα αριστερά.

Η μεγαλύτερη φάση για το 2-1 καταγράφηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Μαρτίνης έκανε το παράλληλο γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Νταμπίζας πλάσαρε ψηλά σε κενή εστία. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός Β κεφαλαιοποίησε την ανωτερότητά του στο 66’, με τον Μαρτίνη να κάνει ένα διαγώνιο σουτ εντός περιοχής και αριστερά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Το Τριφύλλι συνέχισε να κυριαρχεί και ο Φουρτάδο -που είχε μπει αλλαγή λίγο νωρίτερα- έκανε ένα ωραίο σόλο, για να ανατραπεί στην περιοχή στο 70’. Ο Σαρδέλης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, τρία λεπτά αργότερα, ευστόχησε και σημείωσε το 3-1.

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός Β έφτασε κοντά σε ένα ακόμα τέρμα. Αρχικά με τον Γκαλίτσιο να διώχνει σωτήρια το πλασέ του Νταμπίζα, από σέντρα του Βολάκη στο 84ο λεπτό, ενώ στο 88’ ο αμαρκάριστος Βολάκης δεν έβαλε καλά το σώμα του, σουτάροντας λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φαρμάκη.

Παναθηναϊκός Β: Λίλο, Λάμψιας, Προδρομίτης, Σιδεράς, Μαρτίνης (80’ Συμεωνίδης), Καραμπάς (61’ Εμπό), Μαντσίνι (67’ Φουρτάδο), Αθανασακόπουλος, Κυριόπουλος (80’ Βολάκης), Σαρδέλης Καρβούνης (46’ Νταμπίζας).

Ηρακλής Λάρισας: Φαρμάκης, Μπαλαμώτης (76’ Συρεγγέλας), Καμπέρης (86’ Αλτάνης), Γκαλίτσιος, Μπόσιο (86’ Ζαφειρίου), Γκουγκούδης, Λαγωνίδης, Χατζής, Τασιούλης (61’ Λεσάι), Κέρι, Κάσας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News