Παναθηναϊκός: Ενα βήμα τη φορά...

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Ο Παναθηναϊκός φέτος αμύνθηκε καλά.

Βρήκε τερματοφύλακα για χρόνια, ενώ το δίδυμο Σένκεφελντ-Μάγκνουσον είναι ΟΚ παρότι κανείς τους δεν είναι η μεγάλη κλάση.

Ήσουν δυνατός ανασταλτικά γιατί στο κυνήγι του αντιπάλου συμμετείχαν σχεδόν πάντα 8-9 παίκτες, ενώ και οι κυνηγοί πρεσάρουν.

Το ωραίο είναι ότι ως φιλοσοφία ο κόουτς δεν είναι υπέρ της καταστροφής του παιχνιδιού του αντιπάλου και της εκμετάλλευσης της κόντρας.

Του αρέσει οι παίκτες του να έχουν κατοχή, να πλαγιοκοπούν, να ψάχνουν την έξτρα πάσα, να είναι καλύτεροι του αντιπάλου.

Στο ξεκίνημά του στον πράσινο πάγκο υπέφερε αφού το κλαμπ ΠΑΝΤΑ έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ καλύτερο για να νικήσει, γι αυτό υπέστη ένα σωρό ήττες.

Στα πλέι-οφ του 2022 αποφάσισε να γίνει πιο κυνικός κι ο Παναθηναϊκός έγινε δυνατότερος ανασταλτικά, δείγμα ότι ο Σέρβος δεν είναι ξεροκέφαλος, ούτε δογματικός. Το βέβαιο είναι πως επί ημερών του σίγουρα δεν υποφέρουμε από πλήξη: με τον Γιοβάνοβιτς το μόνο δεδομένο είναι η σκληρή δουλειά.

Του αρέσουν οι παραλλαγές του 4-3-3 ωστόσο πιστεύει πως το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα νοοτροπία γι αυτό παίρνει και ρίσκα.

Καθιέρωση Ιωαννίδη, αναβάπτιση Βαγιαννίδη, αποστολές σε παγκίτες (Σάρλια, Φακούντο, Γκάνεα) σε παιχνίδια όπου η μπάλα έκαιγε και τα πήγαν περίφημα.

Φέτος διέπρεψες στην άμυνα, του χρόνου περιμένουμε να δούμε περισσότερο θέαμα και γκολ. Ενα βήμα τη φορά…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News