Παναθηναϊκός: Σχέδιο υπάρχει, ο κόουτς απλά περιμένει το «λύσιμο» των μπαλαδόρων

Παναθηναϊκός: Πώς να βγει από την ενδεκάδα;

Αν έρθει παίκτης ανώτερος του Δημήτρη Κουρμπέλη κι ο Κάρλος Ζέκα μπορέσει να προσφέρει υπηρεσίες -παρά τους χιαστούς- ίσως του χρόνου δούμε πιο αποτελεσματικό πρέσινγκ πάνω στην μπάλα.

Με αυτόν τον τρόπο στα περσινά πλέι-οφ κατάφερες να περιορίσεις το παιχνίδι των ανταγωνιστών σου.

Οι πράσινοι είχαν δυνατότητα να βγάζουν πολλούς παίκτες εκεί που παιζόταν η μπάλα, ενώ επιθετικά το τριφύλλι μπορούσε κι εκμεταλλευόταν το απέναντι γήπεδο με τους εξτρέμ έτοιμους να συγκλίνουν προς τα δοκάρια και τους μπαλαδόρους του άξονα ικανούς να τους τροφοδοτήσουν πάνω στο τρέξιμό τους.

Παρότι φέτος δεν είχες Αϊτόρ και Παλάσιος σε φόρμα, ο Παναθηναϊκός δεν κατέφυγε σε σέντρες και μεγάλες μπαλιές για να επιτεθεί, δείγμα ότι στο μυαλό του προπονητή η ιδέα ανάπτυξης είναι ξεκάθαρη.

Απλά του χρόνου περιμένει το “λύσιμο” κάποιων παιδιών (Βέρμπιτς, Σποράρ, Μπερνάρ) για να γίνεις πιο ελκυστικός.

Ο Ιβάν αναζητά με την τακτική του την απομόνωση των ποιοτικών ποδοσφαιριστών του από την υπόλοιπή ομάδα.

Ουσιαστικά η παρουσία Αϊτόρ, Μαντσίνι, Παλάσιος, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (υπολογίζοντας τους όλους στο πικ της φόρμας τους) αναγκάζει την αντίπαλη αμυντική διάταξη να τους παρακολουθεί παντού, οπότε αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρξει απόσταση της γραμμής άμυνας με τους χαφ του αντιπάλου ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί ποντάροντας στην ατομική κλάση των παραπάνω.

Το γεγονός ότι μερικοί φέτος δεν μας την έδειξαν , δεν σημαίνει ότι είναι παίκτες του σωρού.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News