Παναθηναϊκός-Champions League: «Κλείδωσε» σε ποια φάση θα αγωνιστεί - Ημερομηνία

Παναθηναϊκός: Οι δυο ημερομηνίες για το Champions League

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να… συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση. Τι γίνεται με το Champions League.

Όποια ομάδα πάρει τον τίτλο, εξασφαλίζει ότι θα έχει έναν γύρο λιγότερο στα προκριματικά, αλλά και ότι θα είναι στη χειρότερη περίπτωση στους ομίλους του Conference League.

Θυμίζουμε πως ο πρωταθλητής, θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μέσω του γύρου των πρωταθλητών, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου.

Σε περίπτωση πρόκρισης, θα παίξει στα playoffs στις 22/23 και 29/30 Αυγούστου, με έπαθλο μια θέση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Σε περίπτωση αποκλεισμού στα playoffs του Champions League, θα μετακομίσει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Αν, δε, ο πρωταθλητής Ελλάδας αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα παίξει στα playoffs του Europa League, όπου ακόμη κι αν αποκλειστεί, θα συνεχίσει στους ομίλους του Conference League.

Δηλαδή, ο πρωταθλητής στο χειρότερο σενάριο των δύο καλοκαιρινών αποκλεισμών θα έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Conference League.

Ο δευτεραθλητής θα κερδίσει θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τους αγώνες να διεξάγονται 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου.

Σε περίπτωση πρόκρισης, εξασφαλίζει, όπως και ο πρωταθλητής, το μίνιμουμ της παρουσίας στους ομίλους του Conference League, αλλά θα διεκδικήσει την συμμετοχή στους ομίλους του Champions ή έστω του Europa League.

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News