Παναθηναϊκός: Νέο «χτύπημα» - Διαιτησία βγαλμένη απ’ τις χειρότερες εποχές της «παράγκας»

Παναθηναϊκός: Νέο «χτύπημα» - Διαιτησία βγαλμένη απ’ τις χειρότερες εποχές της «παράγκας»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με νέο… χτύπημά της, στέκεται στην αισχρή διαιτησία του Νταμπάνοβιτς!

Μεταξύ άλλων, αναφέρει στην κριτική αγώνα:

Κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Πράσινοι απέσπασαν ισοπαλία (0-0) στην έδρα της ΑΕΚ και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της πρεμιέρας των play offs της Super League.

Ωστόσο, η εικόνα και η έκβαση του αγώνα αλλοιώθηκε πλήρως από έναν ανεπαρκή και επικίνδυνο ρέφερι, τον οποίο όρισε η ΚΕΔ στο ντέρμπι παρά την ομόφωνη απόφαση της Super League για elite διαιτητές στα play offs.

Ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς πραγματοποίησε μια διαιτησία βγαλμένη απ’ τις χειρότερες εποχές της «παράγκας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποφάσεις αδιανόητες με τις οποίες αδίκησε κατάφορα τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία…

Αρχικά, αρνήθηκε να τιμωρήσει με κόκκινη κάρτα σε δύο περιπτώσεις τον Άμραμπατ, ο οποίος είχε δει κίτρινη στο 19’ και δύο φορές (32’ για φάουλ στον Χουάνκαρ και 42’ για χέρι με πρόθεση) υπέπεσε σε καταφανέστατη παράβαση και θα έπρεπε να έχει αποβληθεί.

Αντί όμως να τον βγάλει ο Νταμπάνοβιτς απ’ το παιχνίδι, τελικά τον έβγαλε ο προπονητής του στο ημίχρονο για να συνεχίσει το ματς με έντεκα παίκτες… Παράλληλα, ο Μαυροβούνιος δεν είδε το επίσης καταφανέστατο χέρι του Χατζισαφί εντός περιοχής στο 36’.

Μάλιστα, σ’ αυτή την περίπτωση ούτε ο VAR τον κάλεσε για έλεγχο της φάσης, μολονότι ο αμυντικός της ΑΕΚ βρήκε ξεκάθαρα την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του!

Η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς ήταν καθόλα εχθρική προς τον Παναθηναϊκό στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι, το οποίο λίγο έλειψε να αλλοιώσει ολοκληρωτικά στις καθυστερήσεις καταλογίζοντας ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε διεκδίκηση της μπάλας του Παλάσιος με τον Αραούχο. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο VAR παρενέβη αποδίδοντας δικαιοσύνη για μια φάση που όμως θα έπρεπε να έχει τελειώσει εν τη γενέσει της…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News