ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Αυτά κάνεις και τους «τελειώνεις»

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Αυτά κάνεις και τους «τελειώνεις»

Η καλή ανασταλτική λειτουργία και η πίεση πάνω στη μπάλα στην αρχική προσπάθεια ανάπτυξης του αντιπάλου ήταν η βάση η οποία χτίστηκε το φοβερό σερί του πρώτου γύρου.

Μαζί με όσα απίθανα έκανε ο Αϊτόρ, κάτι που έφερε 12 νίκες και 1 ισοπαλία, την καλύτερη συγκομιδή βαθμών σε ένα γύρο σε όλη σου την ιστορία.

Ευτυχώς στα τελευταία ματς βλέπουμε να επιστρέφει η διαύγεια κι η αγωνιστικότητα στους πράσινους που μπαίνουν με καλή ψυχολογία στα πλέι-οφ.

Ο Γιοβάνοβιτς αποδεικνύεται ιδανικός συνεχιστής των παραδόσεων του Παναθηναϊκού: δουλειά, σεβασμός στον αντίπαλο, επικέντρωση στα αγωνιστικά κι όχι σε επικοινωνιακές στρακαστρούκες, αρχές που είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως ταιριάζουν στο τριφύλλι.

Ενόψει πρεμιέρας, σίγουρα η ΑΕΚ είναι πληγωμένη μετά την διάλυσή της από τους λιμανίσιους, ξέρει ότι αν χάσει 2ο σερί εντός έδρας παιχνίδι χάνεται, οπότε θα βγει μαζικά στην επίθεση ώστε να φέρει το τέμπο του ματς στα καρέ του Μπρινιόλι.

Στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος δεν τα κατάφερε, κέρδισε από ένα λάθος του Ιταλού πορτιέρο, ενώ ο πρωτοπόρος είχε δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο τέλος του ματς.

Φάνηκε ,πάντως, πως η ομάδα του Αλμέιδα αν κι έχει βελτιωθεί αρκετά δεν είναι δα και φόβητρο για αντίπαλο που θα την πιέσει σωστά και θα της επιτρέψει ελάχιστες ευκαιρίες ειδικά τώρα που ο Λιβάι Γκαρσία προέρχεται από τραυματισμό.

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News