Παναθηναϊκός: Ο χρόνος είναι χρήμα - Να κοιτάξει άλλες λύσεις!

Παναθηναϊκός: Ο χρόνος είναι χρήμα - Να κοιτάξει άλλες λύσεις!

Ο Ουριέλ Αντούνα είναι μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη σε κάθε περίπτωση και θα ήταν πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό να τον φέρει στην Ελλάδα. Ωστόσο δε γίνεται να παίξει με τους όρους που του βάζει η Κρουζ Αζούλ και οφείλει να κοιτάξει αλλού. Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να ενισχυθεί προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή της Super League και να γίνει ακόμα περισσότερο ανταγωνιστικός προκειμένου να πάρει το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Φυσικά οι πράσινοι έχουν στο μυαλό τους και την υπεράσπιση του τίτλου τους στο Κύπελλο Ελλάδος.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερ απαιτητικό και το γεγονός ότι το Τριφύλλι βρίσκεται στο +7 από τη δεύτερη ΑΕΚ και στο +10 από τον τρίτο Ολυμπιακό είναι ένα πολύ καλό μαξιλαράκι προκειμένου να συνεχίσει με ηρεμία και προσήλωση στο στόχο. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα στο κακό της φεγγάρι να μην κινδυνεύει να χάσει τη διαφορά που είχε όσο ήταν φορμαρισμένη.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεδομένα περνάει ένα ντεφορμάρισμα, το οποίο αν θέλετε ήταν και αναμενόμενο. Ωραία τα τρένα, οι νίκες, τα σερί, τα ρεκόρ, όμως μια ομάδα δε γίνεται σ’ έναν τέτοιο Μαραθώνιο να μην έχει απώλειες. Το γεγονός ότι οι πράσινοι έχουν μόλις τρεις ισοπαλίες σε 16 αγωνιστικές είναι εξωπραγματικό. Μιλάμε για τρομερή επίδοση.

Παρ’ όλα αυτά για να συνεχίσου οι Κυπελλούχοι Ελλάδος σ’ αυτές τις πτήσεις θα πρέπει να ενισχυθούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οι πράσινοι έχουν να περάσουν από Φιλαδέλφεια, Καραϊσκάκη, Βικελίδης, Τρίπολη, Γιάννενα, Περιστέρι. Με λίγα λόγια θα δοκιμαστούν στο δεύτερο γύρο σε δύσκολες έδρες που δεν είναι εύκολο να φύγεις αλώβητος.



Γι’ αυτό το λόγο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «σκανάρει» προσεκτικά την αγορά και προσπαθεί να βρει τις καταλληλότερες λύσεις προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του ν’ ανέβει επίπεδο. Σκοπός του δεν είναι να φέρει όσο πιο γρήγορα γίνεται κάποιον παίκτη με το ρίσκο ότι μπορεί να μην πιάσει. Σκοπός είναι όσοι θα έρθουν να δώσουν πράγματα στην ομάδα και να τη βοηθήσουν ουσιαστικά.

Ο Παναθηναϊκός, έως τώρα, κοιτάζει παίκτες από το πάνω ράφι και προσπαθεί να κάνει τις υπερβάσεις που χρειάζονται προκειμένου να τους ντύσει στα πράσινα. Ένας απ’ αυτούς είναι κι ο Ουριέλ Αντούνα, ο οποίος μάλιστα επιθυμεί ν’ αγωνιστεί στον ελληνικό σύλλογο. Βέβαια το ότι ο Μεξικανός θέλει να έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές δε σημαίνει και τίποτα. Άλλες πάλι σημαίνει τα πάντα!

Αυτή τη στιγμή όλες οι πληροφορίες που έχουμε, έρχονται από το Μεξικό και βάσει όσων ξέρουμε, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει δύο απόπειρες προκειμένου ν’ αποκτήσει τον παίκτη, όμως η Κρουζ Αζούλ έχει απαντήσει αρνητικά. Συγκεκριμένα οι Μεξικανοί σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που έχουμε από το εξωτερικό, ζητούν για την ολοκήρωση της μεταγραφής συνολικά 9,5 εκ δολάρια!

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του στην πρώτη πρόταση έδωσε 3,5 εκ ευρώ και 20% ποσοστό μεταπώλησης στην Κρουζ Αζούλ και στη δεύτερη πρόταση το ποσό πήγε στα 5 εκ ευρώ και το ποσοστό μεταπώλησης στο 25%. Αυτά τα ποσά και πάλι έρχονται από το εξωτερικό και με βάσει όσα ξέρουμε, θα προχωρήσουμε το κείμενο.

Οι άλλες λύσεις μ’ ένα υπάρχον δεδομένο

Παναθηναϊκός: Ο χρόνος είναι χρήμα - Να κοιτάξει άλλες λύσεις!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει πολύ καλά πως αν αποκτήσει έναν παίκτη σαν τον Αντούνα θα αναβαθμίσει σε τεράστιο βαθμό τη θέση των εξτρέμ. Ουσιαστικά θ’ αποκτήσει έναν αρκετά ποιοτικό παίκτη, ο οποίος θα δώσει τρομερές λύσεις στην ομάδα κι ανταγωνισμό στους συμπαίκτες του.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και οι πράσινοι δεν τα έχουν παρατήσει αλλά το θέμα είναι κατά πόσο αξίζει ο Παναθηναϊκός με τα υπάρχοντα δεδομένα να συνεχίσει ν’ ασχολείται με την περίπτωση του Μεξικανού; Η άποψή μου είναι ότι για συγκεκριμένους λόγους οι πράσινοι πρέπει να στραφούν αλλού και ν’ αφήσουν την Κρουζ Αζούλ στην… παράνοιά της!

Με δεδομένο ότι το ποσό των 9,5 εκ δολαρίων είναι έγκυρο, τότε ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει να μπει σε διαδικασία περαιτέρω κουβέντας για να φέρει τον ποδοσφαιριστή. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά για να ξοδευτούν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, καθώς μπορεί να μιλάμε για έναν εξαιρετικό παίκτη αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει και τόσα πολλά χρήματα.

Ο χρόνος πιέζει πολύ τον Παναθηναϊκό και παράλληλα είναι χρήμα που λέει κι ο σοφός λαός. Οι πράσινοι δεν έχουν την πολυτέλεια να τραβήξουν τις υποθέσεις τους μέχρι τα τέλη του μήνα γιατί «καίγονται» για ποιοτική ενίσχυση. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση των Κυπελλούχων Ελλάδος δεν πρέπει να μπει στο παιχνίδι των Μεξικανών και να παίξει με τους κανόνες που θέτουν εκείνη.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός σκόπευε να βγάλει από τα ταμεία ακόμα και 5 εκ ευρώ για τον Αντούνα, τότε μπορεί να κοιτάξει άλλες ποιοτικές λύσεις στα εξτρέμ, οι οποίες θα είναι σε αξία γύρω σ’ αυτά τα λεφτά. Μπορεί να μη λέγεται Αντούνα ο νέος εξτρέμ του Τριφυλλιού αλλά σίγουρα με 5 εκ ή λίγο λιγότερα βρίσκεις εξίσου ποιοτική επιλογή!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News