Παναθηναϊκός: Βρίσκει δίχτυα με συνέπεια - Οι υπόλοιπες κορυφές

Παναθηναϊκός: Μεταγραφή «χρυσάφι» ο Σποράρ

Ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν κάνει ένα πολύ ουσιαστικό πρωτάθλημα και η πρώτη θέση δεν είναι τυχαία αλλά απόλυτα δίκαιη.

Ο Παναθηναϊκός φέτος παρουσιάζει μια διαφορετική version από τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και παράλληλα γνωρίζει και τον τρόπο να το διεκδικήσει. Η δουλειά της αναγέννησης και της βελτίωσης ξεκίνησε από πέρυσι, έφτασε σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο μεσούσης της σεζόν και φέτος τελειοποιείται.

Το Τριφύλλι δύο στροφές πριν το τέλος του πρώτου γύρου, έχοντας βγει πρωταθλητής χειμώνα, έχει μαζέψει 31 βαθμούς με 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 0 ήττες. Αυτό σημαίνει πως οι πράσινοι είναι η μοναδική ομάδα στη Super League με διψήφιο αριθμό νικών (10), ενώ παράλληλα είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει ηττηθεί ακόμα. Όσον αφορά τις ισοπαλίες μοιράζονται την πρωτιά με την ΑΕΚ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που σκοράρει συνεχώς. Αναλυτικότερα το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει βρει γκολ σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα. Μάλιστα ορισμένα γκολ ήρθαν στα τελευταία λεπτά των αγώνων (Ολυμπιακός, Άρης, Αστέρας) και χαρακτηρίζονται ως λυτρωτικά.

Στην κορυφή οι Αϊτόρ και Μπρινιόλι 

Ο Παναθηναϊκός έχει στην κορυφή δύο λιστών τους Αϊτόρ Κανταλαμπιέδρα και Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Συγκεκριμένα ο Ισπανός εξτρέμ βρίσκεται με 8 γκολ στην κορυφή των σκόρερ του πρωταθλήματος. Βέβαια πολύ δύσκολα θα παραμείνει εκεί, καθώς μετά τη ρήξη χιαστού θα χάσει τη χρονιά.

Έπειτα ο Ιταλός τερματοφύλακας έχει κρατήσει 7 φορές ανέπαφη την εστία του και είναι πρώτος στη λίστα των clean sheets. Ο Παναθηναϊκός φέτος δέχθηκε γκολ σε τέσσερα από τα 11 ματς. Συγκεκριμένα με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Βόλο.

Πράσινη η καλύτερη επίθεση κι άμυνα

Τέλος, στις 11 πρώτες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 21 γκολ κι έχει δεχθεί μόλις 4. Έτσι, λοιπόν, διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, δεύτερη η ΑΕΚ με 20 γκολ, και την καλύτερη άμυνα, δεύτερη ξανά η ΑΕΚ με 5. Ουσιαστικά η Ένωση είναι η μόνη ομάδα αυτή τη στιγμή που μπορεί να τον απειλήσει σε όλα τα επίπεδα, καθώς βρίσκεται και στο -6 από την κορυφή.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News