Βοτανικός: «Με το ΚΤΕΛ στο γήπεδο οι φίλοι του Παναθηναϊκού - Θα θυμίζει... αεροδρόμιο!» (vid)

Βοτανικός: «Με το ΚΤΕΛ στο γήπεδο οι φίλοι του Παναθηναϊκού - Θα θυμίζει... αεροδρόμιο!» (vid)

Για το νέο σταθμό των ΚΤΕΛ που μετακομίζει στον Ελαιώνα μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και την εκπομπή “Με νέα ματιά” ο ομότιμος καθηγητής Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Μωραΐτης.



Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2022 και όπως είπε ο κ. Μωραΐτης πρόκειται για ένα υποδειγματικό σταθμό στα πρότυπα των μικρών αεροδρομίων.

Με κτίρια πολλαπλών χρήσεων, όπως συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχείο, εκθεσιακούς χώρους, εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες και σύνδεση με το Μετρό, ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα θα καταλαμβάνει 60.000 τμ.συνολικού εμβαδού.

Εκτιμάται δε, ότι θα χρησιμοποιείται από 35.000 επιβατες σε καθημερινή βάση. Το έργο θα έχει έντονο το βιοκλιματικό στοιχείο, σύμφωνα με τον καθηγητή και αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, μέσα σε διάστημα δύο ετών.

ertnews.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr