Ζέκα: «Είναι διαφορετικό να παίζεις στη Λεωφόρο, ακόμα και χωρίς κόσμο!»

Σιγά μην το 'χανε!

Ο Κάρλος Ζέκα μίλησε για το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και στάθηκε στο γεγονός πως οι πράσινοι θα υποδεχθούν τον αιώνιο αντίπαλό τους στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Κάρλος Ζέκα μίλησε για το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και στάθηκε στο γεγονός πως οι πράσινοι θα υποδεχθούν τον αιώνιο αντίπαλό τους στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Όλα στη συνέντευξη που ακολουθεί στο SDNA:

Έχεις παρακολουθήσει καθόλου τον Παναθηναϊκό φέτος;

«Είδα τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Επειδή τυγχάνει  όμως πολλές φορές να παίζω με την Κοπεγχάγη ίδιες ώρες με αυτές που είναι οι αγώνες του Παναθηναϊκού δεν έχω τη δυνατότητα να βλέπω τα ματς. Παρόλα αυτά παρακολουθώ τα σκορ στα παιχνίδια και ενημερώνομαι για την πορεία της ομάδας γενικότερα».

Πως σου φάνηκε η ομάδα στο παιχνίδι αυτό;

«Μου άρεσε πολύ το παιχνίδι της ομάδας. Το θετικό στοιχείο που είδα είναι ότι ο Παναθηναϊκός παρότι ισοφαρίστηκε δύο φορές πήρε ξανά προβάδισμα και στο τέλος κέρδισε. Απέναντι ειδικά  σε ένα σύλλογο που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό στην έδρα του. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό πάλεψαν τα παιδιά και δεν τα παράτησαν ούτε στιγμή. Η ομάδα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και γενικότερα μου άρεσε αυτό που είδα. Επίσης οι τρεις παίκτες που έφερε ο Παναθηναϊκός αυτή τη μεταγραφική περίοδο, φαίνεται να έχουν ποιότητα και θεωρώ ότι θα βοηθήσουν».

Ο Παναθηναϊκός παίζει την Κυριακή με τον Ολυμπιακό και η αλήθεια είναι ότι εσύ έχεις αγωνιστεί σε πολλά τέτοια ματς. Θα ήθελα να μου πεις πως αισθάνεται ένας παίκτης πριν από αυτά τα παιχνίδια;

«Αυτό το παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Έχεις πολύ άγχος, καθώς ξέρεις τι σημαίνει αυτό το ματς για την ομάδα, για τον κόσμο και γι΄ αυτό θες τόσο πολύ τη νίκη. Εγώ όταν ερχόντουσαν αυτά τα ματς περίμενα πως και πως να μπω στο γήπεδο. Πάντα ήθελα να παίζουμε καλά και να παίρνουμε τη νίκη για όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα γίνει στη Λεωφόρο μετά από τέσσερα χρόνια. Έχεις παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι τόσο στη Λεωφόρο όσο και στο ΟΑΚΑ. Ποιες είναι οι διαφορές;

«Το ότι δεν θα έχει κόσμο το γήπεδο σίγουρα παίζει ρόλο. Όταν η Λεωφόρος είναι γεμάτη, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τον αντίπαλο. Είναι μια κλειστή έδρα και οι οπαδοί είναι κοντά. Η άλλη ομάδα έχει πολλή πίεση. Ακόμα και τώρα δεν είναι εύκολο για τον αντίπαλο να παίξει στη Λεωφόρο, παρότι θα είναι χωρίς κόσμο».

Άρα και χωρίς κόσμο έχει διαφορά σωστά;

«Για τον Παναθηναϊκό θεωρώ ότι είναι καλύτερο να παίζει στη Λεωφόρο. Εμένα μου άρεσε να παίζω πιο πολύ στη Λεωφόρο, παρά στο ΟΑΚΑ. Όπως σου είπα είναι ένα πιο κλειστό γήπεδο. Η Λεωφόρος δίνει άλλη ενέργεια στην ομάδα και… κουβαλάει μεγάλη ιστορία. Είναι διαφορετικό να παίζεις στη Λεωφόρο. Νιώθεις την… ιστορία του συλλόγου και μπορώ να σου πω ότι το γήπεδο αυτό, ακόμα και άδειο, δίνει σημαντική ώθηση στην ομάδα. Είναι το σπίτι μας και είναι διαφορετικό να παίζεις ένα ντέρμπι ειδικά, στο σπίτι σου απ΄ ότι σε ένα γήπεδο που απλά νοικιάζεις».

Ποιο είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα θυμάσαι για πάντα;

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου κερδίσαμε με 3-0. Βέβαια, θα θυμάμαι για πάντα τόσο το πρώτο μου ντέρμπι, όπου έβαλα και γκολ όσο και το 2-1 με το γκολ του Πέτριτς το 2015».

Θα ήθελες να μου κάνεις μια πρόβλεψη για τo ματς της Κυριακής;

«Σίγουρα είναι ένα δύσκολο ματς. Πάντα τα ντέρμπι είναι δύσκολα. Να σου πω την αλήθεια τον Ολυμπιακό δεν τον έχω δει σε κάποιο ματς φέτος, αλλά αυτά που έχω ακούσει πρέπει να είναι δυνατή ομάδα. Είναι ένα ντέρμπι όμως που δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα θέλουν το ίδιο ή και περισσότερο τη νίκη από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο. Αν θες κάτι πολύ το πετυχαίνεις».

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version