Παναθηναϊκός: Εύκολη νίκη πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός - Πάει στη ρεβάνς για την πρόκριση

Νέα ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά μέσα στην έδρα των Εσπερίδων, με 61-92.

Μια εβδομάδα πριν το κρίσιμο ντέρμπι στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό, το «τριφύλλι» έδειξε υψηλό βαθμό ετοιμότητας με Πότερ και Χριστινάκη να σκοράρουν από 19 πόντους.

Το «τριφύλλι» δεν είχε πρόβλημα ούτε στην τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος, έκανε πάρτι στην Καλλιθέα, αποδίδοντας και πάλι εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα (12 κλεψίματα) και επίθεση (34 ασίστ) και δείχνοντας πως είναι σε μία από τις καλύτερες στιγμές της σεζόν, λίγες μέρες πριν τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Κράτησε το αρχικό προβάδισμα ο Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στην πρώτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκός να έχει ένα μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου με κορυφαία την Πότερ (9 π.), αλλά τις Εσπερίδες να μην αφήνει τις «πράσινες» να ξεφύγουν. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 6-10 στο 4′ και με 10-15 στο 6′, αλλά οι γηπεδούχες σε σερί 4-0 πλησίασαν σε 14-15, για να πάρουν προβάδισμα με 18-15 στο 8′, «τρέχοντας» ένα σερί 8-0, αλλά την ομάδα της Καπογιάννη να αντιδρά και να κλείνει το δεκάλεπτο μπροστά με 20-22 χάρη σε δικό της επιμέρους 7-2.

«Πράσινο» γκάζι και…. +19

Εξαιρετικό μπάσκετ, Χριστινάκη και η διαφορά σταθερά ψηλά

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έριξε ρυθμό, αλλά στην τρίτη περίοδο συνέχισε με το πόδι καρφωμένο στο γκάζι, με την Χριστινάκη να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση και να φτάνει στους 11 πόντους.  Η ομάδα της Καπογιάννη στο 25′ έφτασε για πρώτη φορά στο +30 (33-63), με το «τριφύλλι» να είναι απόλυτος κυρίαρχος στο ματς και την Θεοδωρομανωλάκη να βοηθάει για ακόμα μία φορά. Οι Εσπερίδες βρήκαν ωστόσο την ευκαιρία στο φινάλε και μείωσαν σε 44-66, με ένα επιμέρους 11-3 και τις «πράσινες» να δείχνουν κάποια σημάδια χαλάρωσης.

Συνέχεια σε υψηλούς ρυθμούς και… Ολυμπιακός<

Τα τελευταία λεπτά της προηγούμενης περιόδου ήταν και τα μοναδικά που ο Παναθηναϊκός επέτρεψε στις Εσπερίδες να δείξουν σημάδια ανάκαμψης, με το «τριφύλλι» να μπαίνει στο τέταρτο δεκάλεπτο και πάλι με συγκέντρωση και ενέργεια και να αυξάνουν και πάλι τη διαφορά, φτάνοντας στο +27 (50-77) στο 35΄ με τρίποντο της Αλεξανδρή. Η Καπογιάννη είχε ξεκινήσει ήδη να δίνει και πάλι χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που είχε στη διάθεσή της, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε ακόμα μία άνετη νίκη (61-92) με και πλέον να στρέφει το βλέμμα του στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 29-48, 44-66, 61-92

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News