Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις

Παναθηναϊκός: Δύο μεταγραφές... πιο κοντά στο πρωτάθλημα

Επιστροφή στο «Γ. Καλαφάτης» για τους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά από άδεια οκτώ ημερών.

Το πρωί της Τρίτης οι Πράσινοι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό και το απόγευμα έπιασαν δουλειά στο Κορωπί.

Απ’ την προπόνηση έλειψαν οι διεθνείς Κουρμπέλης, Ιωαννίδης, Κώτσιρας, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Τσέριν, Μάγκνουσον και Τσόκαϊ, ενώ απουσίασε και ο Μπερνάρ, ο οποίος είχε μια επιπλέον ημέρα άδειας.

Ο Πούγγουρας προπονήθηκε κανονικά, ενώ ο Παλάσιος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Οι Πράσινοι έκαναν προθέρμανση, ασκήσεις φυσικής κατάστασης και rondo.

Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης.

Από τη μια ποδόσφαιρο από την άλλη επικοινωνία

Ο Παναθηναϊκός ρολάρει εδώ και καιρό παίζοντας σε ρυθμό όπου οι αντίπαλοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας και της συνοχής που έχει αναπτύξει ο σκληρός πυρήνας του κλαμπ υπό τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος προσπαθεί να βελτιώνει κάθε χρόνο το πρότζεκτ με προσαρμογές, τρικ και ενισχύσεις που κατά τη γνώμη του μετατρέπουν τον σύλλογο ως τον πιο δυνατό παίκτη στο τραπέζι.

Το ωραίο είναι ότι την ίδια στιγμή όλα αυτά καταγράφονται όσο ο πρωτοπόρος έχει το 4ο μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας, το πιο μικρό γήπεδο άρα και τα λιγότερα έσοδα από τους τέσσερις μεγάλους.

Την ώρα που ο Κυπελλούχος εκτελεί άψογα κάποιες από τις πιο σημαντικές επιταγές του ποδοσφαίρου των καιρών μας (σκεπτόμενη επίθεση, άμεση ανάπτυξη, αμυντική συνοχή, αποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις) και αλλάζει τους συσχετισμούς περιορίζοντας τις διαθέσιμες επιλογές του αντιπάλου, βλέπουμε πως ο ανταγωνισμός επιδίδεται σε επικοινωνιακή αντεπίθεση, προσπαθώντας να παίξει με το μυαλό των πρασίνων, χωρίς επιτυχία ως τώρα.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός βεβαίως κι έχει τρωτά σημεία, όμως προκαλεί θαυμασμό συνάμα γιατί διαθέτει την κατάλληλη δόση κυνισμού να μείνει όρθιος στο τέλος του δρόμου πάνω που όλοι λυσσομανούν να τον διαβάλουν.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News