Από τη μια ποδόσφαιρο από την άλλη επικοινωνία

Παναθηναϊκός: Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ εξέδρας και παικτών

Ο Παναθηναϊκός ρολάρει εδώ και καιρό παίζοντας σε ρυθμό όπου οι αντίπαλοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας και της συνοχής που έχει αναπτύξει ο σκληρός πυρήνας του κλαμπ υπό τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος προσπαθεί να βελτιώνει κάθε χρόνο το πρότζεκτ με προσαρμογές, τρικ και ενισχύσεις που κατά τη γνώμη του μετατρέπουν τον σύλλογο ως τον πιο δυνατό παίκτη στο τραπέζι.

Το ωραίο είναι ότι την ίδια στιγμή όλα αυτά καταγράφονται όσο ο πρωτοπόρος έχει το 4ο μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας, το πιο μικρό γήπεδο άρα και τα λιγότερα έσοδα από τους τέσσερις μεγάλους.

Την ώρα που ο Κυπελλούχος εκτελεί άψογα κάποιες από τις πιο σημαντικές επιταγές του ποδοσφαίρου των καιρών μας (σκεπτόμενη επίθεση, άμεση ανάπτυξη, αμυντική συνοχή, αποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις) και αλλάζει τους συσχετισμούς περιορίζοντας τις διαθέσιμες επιλογές του αντιπάλου, βλέπουμε πως ο ανταγωνισμός επιδίδεται σε επικοινωνιακή αντεπίθεση, προσπαθώντας να παίξει με το μυαλό των πρασίνων, χωρίς επιτυχία ως τώρα.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός βεβαίως κι έχει τρωτά σημεία, όμως προκαλεί θαυμασμό συνάμα γιατί διαθέτει την κατάλληλη δόση κυνισμού να μείνει όρθιος στο τέλος του δρόμου πάνω που όλοι λυσσομανούν να τον διαβάλουν.

Δημήτρης Στρατής

Ενεργεί καλύτερα…τσαλακωμένος

Ο Παναθηναϊκός μετράει 12 νίκες στα τελευταία 13 ματς, βρίσκεται στο σημείο που θέλει ο προπονητής πριν την τελική ευθεία και τα playoffs.

Οι συναντήσεις με τους ανταγωνιστές έδειξαν μεν κάποια τρωτά σημεία που πρέπει να βελτιώσεις, ειδικά μετά το αιώνιο ντέρμπι όπου η επικοινωνιακή καταιγίδα που ακολούθησε έβγαλε λίγο πολύ τον Παναθηναϊκό του +10 από τους Πειραιώτες…οριακά να προλαβαίνει την Ευρώπη!

Έχασες και τον Παλάσιος σε εκείνο το ματς, ακολουθούσε ζόρικο παιχνίδι στο Αγρίνιο, πολλοί πόνταραν σε γκέλα μα είναι ιδίωμα του Ιβάν να ενεργεί καλύτερα «τσαλακωμένος».

Πέρσι π.χ η ομάδα μπήκε με άσχημη ψυχολογία στην extra season, με το αρνητικό ρεκόρ των 10 ηττών στην πλάτη της και την άθλια στατιστική μακριά από τη Λεωφόρο.

Πολλοί έλεγαν ότι δεν θα προλάβει να βγει Ευρώπη, αλλά η συνέχεια τους διέψευσε με το κλαμπ να βγάζει χαρακτήρα/μέταλλο ακόμα όταν πήγαινε στο Χαριλάου με τα…τρίτα!

Το καλό είναι πως το τριφύλλι απόντος του κορυφαίου παίκτη της λίγκας βρήκε λύσεις αν και πολλοί περίμεναν ότι το κενό Αϊτόρ θα το λύγιζε.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι άλλοι θα μπορούσαν να τα καταφέρουν εξίσου καλά αν έμεναν εκτός δράσης π.χ ο Χάμες και ο Λιβάι Γκαρσία που ασκούν σημαντικό efficiency σε επίπεδο αποφάσεων.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει δώσει σκληρό υφή στην ομάδα και πλέον περιμένει την μεταγραφική περίοδο για να προσθέσει περισσότερο βάθος και να βελτιώσει πράγματα ώστε να συνηθίσει την κορυφή.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το αγωνιστικό πρόσωπο εφόσον ο κόουτς καταφέρει να παρουσιάσει το παζλ με όλα τα κομμάτια στη θέση του και…φορμαρισμένα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News