Δεν ξεχνάει την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ

Δεν ξεχνάει την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ

Για δεύτερη χρονιά μέσα σε μία διετία, ο Λίνας Κλέιζα επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Ο πρώην “ερυθρόλευκος” μίλησε στο Euroleague Greece για την ατμόσφαιρα που περιμένει να συναντήσει, αλλά και για την παρουσία του στην Αρμάνι Μιλάνο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πέρασε στον Ολυμπιακό μία χρονιά γεμάτη… πάθος και ένταση. Του άρεσε όμως. Το συνήθισε. Ο Λίνας Κλέιζα είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει (για δεύτερη φορά) στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη Euroleague. Στόχος του, τί άλλο; Να “πληγώσει” το “τριφύλλι”.

Ο πάουερ φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο μίλησε στο Euroleague Greece για τα όσα έζησε στην Ελλάδα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και τα όσα προσδοκά να πετύχει με τη νέα του ομάδα. Κι αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που θυμάται πιο έντονα απ όλα όσα έζησε στη χώρα μας, μην πάει το μυαλό σας σε κάποιο αξιοθέατο.

Ο Λίνας Κλέιζα θυμάται πιο έντονα τα ντέρμπι “αιωνίων” με την “τρελή” ατμόσφαιρα που δημιουργούνταν στο γήπεδο.

Πως αισθάνεσαι που επιστρέφεις στην Ελλάδα;

“Δεν είχα ιδιαίτερα αισθήματα. Αγαπώ τη χώρα, σέβομαι απόλυτα τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και όλη μας η προσοχή είναι πάνω στο να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε”.

Πως θυμάσαι την παρουσία σου στη χώρα;

“Έχω πολλές καλές αναμνήσεις, πολλούς φίλους. Θυμάμαι ότι κάναμε πολλές νίκες, για να είμαι ειλικρινής. Και φυσικά θυμάμαι το απίστευτο πάθος που είχαν οι φίλαθλοι για το μπάσκετ. Θυμάμαι ένθερμοι ήταν”.

Υπάρχει κάτι που σου λείπει από την Ελλάδα;

“Μου λείπει η χώρα γιατί την αγάπησα, όπως λάτρεψα την παραμονή μου στην Αθήνα. Δεν ξέρω αν το “μου λείπει” είναι η σωστή έκφραση, αλλά όπως είπα αγάπησα το πάθος που είχαν οι Έλληνες για τις ομάδες τους”.

Η Αρμάνι Μιλάνο προέρχεται από μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου. Πιστεύεις ότι αυτή ήταν η νίκη που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τα δεδομένα στον όμιλο;

“Ναι! Είμαστε μία καινούργια ομάδα και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Έχουμε χρόνο για να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Αλλά εσχάτως παίζουμε όλο και καλύτερα, οπότε ήρθε η ώρα που θα “πατήσουμε το γκάζι”.

Τί πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε στο ΟΑΚΑ;

“Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Ξέρουμε ότι δημιουργούν συνθήκες για ελεύθερα σουτ, παίρνουν τρίποντα στο τρανζίσιον, ειδικά εντός έδρας. Πρέπει να παίξουμε και να επιβάλλουμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού. Ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο, πολύ δύσκολο παιχνίδι”.

Τί θυμάσαι πιο έντονα από τις επισκέψεις σου στο ΟΑΚΑ, όταν φορούσες τη φανέλα του Ολυμπιακού;

“Θυμάμαι τα παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού γιατί ήταν τρελά. Το πάθος, η αντιπαλότητα, που είναι ίσως μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτό”.

Μπορείς να μας περιγράψεις την παρουσία σου στο Μιλάνο, μέχρις στιγμής;

“Είναι μία καλή εμπειρία μέχρις στιγμής. Μου αρέσει η πόλη, ο σύλλογος, η ατμόσφαιρα. Όσον αφορά το μπάσκετ, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, όπως είπα, αλλά δουλεύουμε και βελτιωνόμαστε διαρκώς. Ελπίζω πως θα φτάσουμε στο επίπεδο που όλοι θέλουμε”.

Πέρσι η Αρμάνι Μιλάνο έφτασε ένα βήμα μακριά από το Final Four. Τί παραπάνω πιστεύεις ότι έχετε φέτος ως ομάδα για να τα καταφέρετε;

“Είναι νωρίς να πούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη σεζόν. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο απόδοσης που μπορούμε, όταν μετράει γιατί αυτό είναι σημαντικό. Η Euroleague είναι αρκετά απρόβλεπτη και όλα μπορούν να συμβούν”.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News