"Ποιο Γουέμπλεϊ ρε Βαζέλια; Ας είναι καλά η Χούντα"

"Ποιο Γουέμπλεϊ ρε Βαζέλια; Ας είναι καλά η Χούντα"

Ή μήπως τελικά δεν είναι έτσι! Προσπαθούσαμε τόσα χρόνια να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες σε ποιους; Στην πιο βρώμικη ομάδα του κόσμου! Στη γαυριέλα. Πλέον με αποδείξεις τους λέμε “άντε γαμ…”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Εθνος», καθώς δημοσίευσε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση της Χούντας προσπάθησε να οικειοποιηθεί τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα το 1971.

Πιο συγκεκριμένα, στην πορεία που είχαν κάνει οι πράσινοι τότε, είχαν αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο είχε νικήσει με 3-0. Όπως αναφέρει «Εθνος» φαίνεται με έγγραφο ότι η Χούντα διέδιδε ότι αγόρασε το παιχνίδι έναντι του ποσού των τριών εκατομμυρίων δραχμών.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος»:

Ενα αποκαλυπτικό απόρρητο έγγραφο της χούντας. Το 16σελιδο «Μηνιαίον δελτίο Ψυχολογικών Επιχειρήσεων – Διαφωτίσεως» που συντάχθηκε από το Αρχηγείο Στρατού τον Μάιο του 1971. Παρέχει σαφή εικόνα για τον μηχανισμό προπαγάνδας που στήθηκε κατά τη διάρκεια της επταετίας. Στη σελίδα 5 του Δελτίου υπό τον τίτλο «Ψίθυροι – Διαδόσεις – Φήμαι» αναφέρεται:

«Διεδόθησαν τα κατωτέρω:

α. Υφίστανται τάσεις υποτιμήσεως της δραχμής συνεπεία της κρίσεως του δολλαρίου.

β. Η νίκη του ΠΑΟ επί του Ερυθρού Αστέρος εξηγοράσθη αντί 3 εκατ. δραχμών.

γ. Ο ευμενώς προς την Εθν. Κυβέρνησιν συμπεριφερόμενος Ελληνικός και ξένος Τύπος χρηματοδοτείται υπό ταύτης.

δ. Υφίσταται διάστασις μεταξύ του κ. Πρωθυπουργού και του Υπουργού Συντονισμού και των Γεν. Γραμματέων των Υπουργείων.

ε. Επίκειται η πτώσις ή ο ανασχηματισμός της Κυβερνήσεως (εντός του μηνός Ιουνίου). Εις την νέαν Κυβέρνησιν θα περιληφθούν και τέως πολιτικοί.

ζ. Η Τράπεζα δεν χορηγεί εξοφλητικάς αποδείξεις προς τους αγρότας διά τα χρέη, τα οποία εχάρισεν η Κυβέρνησις.

η. Οι ανώτατοι Αξ/κοί του Ναυτικού δεν διάκεινται ευμενώς προς την Επανάστασιν.

θ. Μεταξύ του Προέδρου της Κυβερνήσεως και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε διαφωνία εις το θέμα της αντικαταστάσεως των Δημάρχων και του χρόνου διατηρήσεως της Επαναστάσεως, συνεπεία της οποίας ο κ. Πρωθυπουργός απεχώρησεν εκ του Υπουργικού Συμβουλίου και απέσχεν επί τριήμερον των καθηκόντων του. Τη επεμβάσει του Στρατού και ιδιαιτέρως του Αρχηγού των ΕΔ υπεχρεώθη όπως επανέλθη εις καθήκοντά του».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News