Γι' αυτό δεν ήρθε ο Λέτο...

Γι' αυτό δεν ήρθε ο Λέτο...

Οι οπαδοί τον λατρεύουν. Στο τεχνικό τιμ κάποιοι τον εκτιμούν τόσο, όσο να έχουν εξετάσει δυο φορές το ενδεχόμενο επιστροφής του. Η τύχη, πάντως, δεν τον πάει. Ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο Παναθηναϊκός, μια ζωή που τραβά την ανηφόρα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η ζωή του Σεμπάστιαν Λέτο ανατράπηκε μέσα σε δευτερόλεπτα. Και αν νομίζετε ότι πρόκειται για κάτι που συμβαίνει συχνά και στον οποιονδήποτε, καλό θα ήταν να διαβάσετε όλα όσα βίωσε το τελευταίο τρίμηνο ο Αργεντινός άσος που τόσο πολύ λατρεύουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

Ας κάνουμε ένα μπρος – πίσω για να γίνει περισσότερο κατανοητό το μεγαλύτερο ζόρι στην καριέρα, αν όχι στη ζωή συνολικά, του «Σέμπα».

10 Φεβρουαρίου 2015. Λίγες ημέρες μετά τον επαναπατρισμό του και την επίσημη παρουσίασή του από τη Λανούς όπου παραχωρήθηκε δανεικός από την ιταλική Κατάνια, ο Λέτο πηγαίνει στο γυμναστήριο για βάρη. Κάνοντας μια άσκηση ένα από τα όργανα γυμναστικής φεύγει από τη θέση του και μια σιδερένια μπάρα χτυπάει στο κεφάλι του Αργεντινού. Αρχικά νιώθει έντονο πόνο αλλά οι γιατροί τον καθησυχάζουν και τον στέλνουν σπίτι του. Τρεις ώρες μετά νιώθει τη γη να γυρίζει και να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Επικοινωνεί με τους γιατρούς και φεύγει για το νοσοκομείο.

Εκεί οι ενδελεχείς εξετάσεις από νευροχειρουργούς δείχνουν διπλή πολύ σοβαρή ζημιά: το χτύπημα προκάλεσε σχετικά μεγάλο αιμάτωμα στον εγκέφαλο ενώ παράλληλα ένα μικρό κομμάτι από το κρανίο του πρέπει να αφαιρεθεί. Το χειρουργείο γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να αφαιρεθεί το κομμάτι και παράλληλα να περιοριστεί το αιμάτωμα. Όλα πηγαίνουν καλά με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι ο Λέτο έχει σταθεί πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία του. Και αυτό γιατί ναι μεν ο τρόπος που τραυματίστηκε προκύπτει μια στο εκατομμύριο αλλά αν είχε χτυπήσει λίγα εκατοστά πιο δίπλα, θα μπορούσε να είχε μείνει μέχρι και σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η επιθυμία του «Σέμπα» και το stop του Αναστασίου 

Πίσω στον Δεκέμβριο του 2014. Ο «Σέμπα» καταλαβαίνει ότι στην Κατάνια της Serie B δεν έχει προοπτική. Θέλει να παίξει κάπου που να πρωταγωνιστεί. Βασική επιθυμία του είναι η επιστροφή στον Παναθηναϊκό, δεύτερη ο επαναπατρισμός για την αγαπημένη του Λανούς. Ο ατζέντης του τον προτείνει στο Τριφύλλι και ο ίδιος φροντίζει μέσω του ανοιχτού δίαυλου με τους Πράσινους –λόγω των οφειλών του Παναθηναϊκού που καταβάλλονται στον Αργεντινό με δόσεις μέσω διακανονισμού- να καταστήσει σαφές ότι είναι διατεθειμένος να κάνει αρκετές οικονομικές παραχωρήσεις για να διευκολύνει την επιστροφή του.

Το όνομα του Λέτο συζητείται στον Παναθηναϊκό με τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο να θέτουν ευθέως το ερώτημα στον Γιάννη Αναστασίου: «Τον θέλεις;». Η απάντηση του Έλληνα τεχνικού είναι αρνητική λόγω του προβλήματος τραυματισμού που είχε ο Αργεντινός και τον οδήγησε στο χειρουργείο το 2011 όσο ήταν στον Παναθηναϊκό αλλά και της άποψης ότι η καριέρα του έχει πάρει καθοδική πορεία. Χαρακτηριστικά ήταν όσα είχε πει ο Αναστασίου σε συνέντευξή του: «Πέρασαν αρκετά χρονιά και αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Ο Λέτο είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται στην άκρη και σίγουρα δεν μπορείς να του εγγυηθείς χρόνο συμμετοχής σε συνεχόμενα παιχνίδια δεδομένου ότι η τακτική μας είναι διαφορετική από παιχνίδι σε παιχνίδι και νομίζω την δεδομένη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό».

Άργησε μια μέρα 

Το θέμα κλείνει για το Τριφύλλι στα τέλη Δεκεμβρίου. Όχι, όμως, οριστικά. Οι πληροφορίες του αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, στον Παναθηναϊκό «έπεσε» ξανά το όνομα του Λέτο. Ήταν ήδη αργά, μια και οι Πράσινοι μάθαιναν ότι ο Λέτο είχε ταξιδέψει στην Αργεντινή για να υπογράψει συμβόλαιο στη Λανούς -αν δεν είχε ήδη εκείνη τη μέρα υπογράψει- κάτι που τελικώς τους οδήγησε στο δανεισμό του Χάρη Μαυρία!

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει και να προδικάσει τι θα είχε συμβεί εάν ο Αργεντινός δεν είχε συμφωνήσει εκείνη τη μέρα με τη Λανούς. Ίσως να φορούσε ξανά τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Κάτι που θα σήμαινε συν τοις άλλοις ότι δεν θα είχε δεχθεί το χτύπημα της μοίρας με το σοβαρό τραυματισμό του.

Ο νέος Τσεχ 

Πίσω στο σήμερα. Ο Λέτο ζει το Γολγοθά του με πολύ χαμόγελο, με την αισιοδοξία ότι όλα μόνο καλά μπορούν να πάνε πλέον και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη του το μήνυμα των γιατρών για το πόσο τυχερός στάθηκε μέσα στην ατυχία του. Ο δρόμος που έχει να τραβήξει είναι μακρύς και δύσβατος. Τις τελευταίες μέρες αισθάνεται ψυχολογικά πολύ καλύτερα γιατί ξεκίνησε να κάνει ποδήλατο. Στο τέλος Απριλίου θα κάνει δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Θα χρειαστεί για να αφαιρεθεί το αιμάτωμα. Αν όλα πάνε καλά θα είναι το τελευταίο χειρουργείο που θα απαιτηθεί για τον Αργεντινό.

Οι γιατροί του έχουν πει ότι εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν, τότε θα είναι σε θέση να παίξει ξανά ποδόσφαιρο σε περίπου έξι μήνες. Από Σεπτέμβριο δηλαδή. Επίσης οι γιατροί έχουν υπογραμμίσει στον «Σέμπα» την αναγκαιότητα να γίνει ένας νέος… Τσεχ. Κοινώς για να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση, θα χρειαστεί για λόγους ασφαλείας να φορέσει προστατευτικό κράνος όπως ο Τσέχος τερματοφύλακας.

Μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια η αγάπη του Λέτο για την Ελλάδα έχει γίνει ακόμα πιο δυνατή. Και αυτό γιατί δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα από Έλληνες και κυρίως φίλους του Παναθηναϊκού στο λογαριασμό του στο Twitter με ευχές για ταχεία ανάρρωση. Υπάρχουν τέσσερις – πέντε άνθρωποι από την Ελλάδα με τους οποίους έχει πολύ συχνή επαφή. Από τον Παναθηναϊκό μιλάει σχεδόν καθημερινά με τον «κολλητό» του Σωτήρη Νίνη, ενώ επικοινωνία μαζί του έχει και ο Κάρλος Ζέκα ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε όταν έμαθε τι συνέβη στον Λέτο. Υπάρχουν ακόμα όμως ορισμένοι άνθρωποι «δικοί του» στην Ελλάδα με τους οποίους μιλάει κυρίως μέσω skype.

Το μέλλον του δεν θέλει να το σκέφτεται πολύ. Το μόνο που επιθυμεί ο «Σέμπα» είναι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να κλωτσήσει ξανά μπάλα. Όσο για το ερώτημα εάν μπορεί ποτέ να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό; Πολύ υποθετικό για να μπει οποιαδήποτε παράμετρος στο τραπέζι αυτή τη στιγμή. Ας μείνουμε στο μήνυμα που είχε γράψει στα ελληνικά στο λογαριασμό του στο Twitter προ διμήνου ο ίδιος ο Λέτο. «Καμιά φορά τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: SDNA

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News