Γιάχανμπακς, Ντεσπόντοφ και άλλοι 6 εξτρέμ για τον Παναθηναϊκό (vids)

Γιάχανμπακς, Ντεσπόντοφ και άλλοι 6 εξτρέμ για τον Παναθηναϊκό (vids)

Επιτακτική είναι η ανάγκη εύρεσης εξτρέμ τόσο για μπακ απ του Παλάσιος, όσο και για τη θέση που άφησε «ορφανή» ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα από τα αριστερά. Το newspao.gr σας παρουσιάζει ορισμένες «ευκαιρίες» στην αγορά.

Βάθος στο ρόστερ, αυτή είναι η «αποστολή» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μιας και οι λύσεις δεν είναι αρκετές στο Τριφύλλι και η ομάδα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Στα εξτρέμ σαν εναλλακτική λύση υπάρχει ο Γιώργος Βαγιαννίδης (αγωνίστηκε απέναντι στον Ιωνικό), ενώ – μεταξύ άλλων – ο Γκάνεα θα απουσιάσει για 3 μήνες (το καλοκαίρι «πειραματίστηκε» και στη θέση του αριστερού εξτρέμ).

Αλιρεζά Τζάχανμπακς, η Φέγενορντ τον πουλάει , εκείνος δεν «ψήνεται» να φύγει από το Ρότερνταμ, τουλάχιστον για την ώρα. Γνωστές οι πληροφορίες για τον Ιρανό εξτρέμ, ο οποίος αποτελεί και ένα από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στη χώρα του. Με θητεία στη Μπράιτον άφησε το στίγμα του στην Πρέμιερ Λιγκ με ένα εντυπωσιακό «αεροπλανικό» γκολ απέναντι στην Τσέλσι.




Άλλο ένα όνομα που έχει παίξει στο «πράσινο» ρεπορτάζ είναι ο Κιρίλ Ντεσπότοφ της Λουντογκόρετς. Μπορεί να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ο μεσοεπιθετικός Κάουλι, ωστόσο, ο Ντεσπότοφ θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για τους Κυπελλούχους Ελλάδος. Έγινε ευρέως γνωστός στην Ελλάδα για τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό που συνδυάστηκαν και με γκολ στην πρόκριση των Βούλγαρων επί της πειραϊκής ομάδας. Ο 26χρονος έχει market value 3,6 εκατ. ευρώ, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 24.




Πάλι από τη Λουντογκόρετς, υπάρχει και ο Μπερνάρντ Τεκπετέι από την Γκάνα. Δεν έχει «τιμήσει» την Αφρική ο Γιοβάνοβιτς, στο πρωτάθλημά του, ωστόσο, ο συγκεκριμένος τα έχει πάει περίφημα με 8 γκολ και 4 ασίστ σε 17 συμμετοχές. Ο σύλλογος από τη Βουλγαρία τον απέκτησε με 2 εκατ. ευρώ από τη γερμανική Σάλκε, ένα ποσό που θα μπορούσε να βγάλει από το ταμείο του ο Παναθηναϊκός.




Ο Ιάπωνας Τακούμα Ασάνο της Μπόχουμ είναι δημοφιλής στη χώρα του με 41 συμμετοχές και 8 γκολ. Τον μάθαμε καλύτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, όπου ανταποκρίθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι απέναντι στη Γερμανία (νίκησε 2-1). Στο παρελθόν έχει παίξει σε μεγάλους συλλόγους, όπως Παρτιζάν, Στουτγκάρδη, Αννόβερο και Άρσεναλ. Στα 4 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία του!




Μούσα Αλ Ταμάρι από τη γειτονική Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ, φιγουράρει πλέον στο ρόστερ της Λέουβεν. Πιο φθηνή λύση σαφέστατα από τους προαναφερόμενους, στο πρωτάθλημα του Βελγίου έχει καταγράψει 17 συμμετοχές για 3 γκολ και 2 ασίστ.

Η πιο ακριβή λύση από τους προαναφερόμενους είναι ο Ρέις Νέλσον της Άρσεναλ με αξία στα 7 εκατ. ευρώ. Για την ομάδα του Αρτέτα εκείνος έχει πετύχει 2 γκολ και 1 ασίστ σε 2 παιχνίδια (!) στην Πρέμιερ Λιγκ (απέναντι στη Νότιγχαμ του Μαρινάκη), ωστόσο, αντιμετώπισε προβλήματα και δεν είχε την πορεία που θα ήθελε. Ο 23χρονος Άγγλος αγωνίστηκε δανεικός στη Φέγενορντ από τους «κανονιέρηδες» το περασμένο έτος.




Στην αγορά υπάρχει και ο Ρομέν ντελ Καστίγιο με 4 γκολ και 3 ασίστ στη Ligue 1 (απέναντι σε Λοριάν, Κλερμόν και Τρουά). Ο 26χρονος Γάλλος (με «ρίζες» από την Ισπανία) προσφέρεται στην τιμή των 3 εκατ. ευρώ στο Transfermarkt σαν market value.

Τελευταίος ο Βάτσλαβ Τσέρνι από την Τβέντε. Ο 25χρονος Τσέχος αποκτήθηκε από την Ουτρέχτη έναντι του ποσού του 1 εκατ. ευρώ, με το εθνόσημο στο στήθος πέτυχε 2 γκολ σε 8 συμμετοχές. Προέρχεται από τα φυτώρια του Άγιαξ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News