Παναθηναϊκός Α.Ο.: Ανακοίνωση-φωτιά για το Basketgate – «Παίζαμε με σημαδεμένη τράπουλα…»
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, καταγγέλλοντας τη διαιτητική αντιμετώπιση της γυναικείας ομάδας.
Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο τοποθετήθηκε ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος για την υπόθεση που συγκλονίζει το ελληνικό μπάσκετ, εκφράζοντας την οργή του για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Η διοίκηση του Ερασιτέχνη υποστηρίζει ότι και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Τριφυλλιού έχει πληγεί από όσα καταγγέλλονται, κάνοντας λόγο για άδικη αντιμετώπιση που, σύμφωνα με τον Σύλλογο, δεν περιορίζεται σε μία μόνο αναμέτρηση.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον εκτός έδρας ημιτελικό με τον Αθηναϊκό, στις 23 Μαρτίου 2025, στον Βύρωνα. Ο Παναθηναϊκός υπενθυμίζει τη μεγάλη διαφορά στις εκτελεσμένες βολές, καθώς και τα φάουλ με τα οποία επιβαρύνθηκαν βασικές παίκτριές του.
Ο Σύλλογος συνδέει τις σημερινές εξελίξεις με την περσινή απόφαση της ομάδας να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι, υποστηρίζοντας ότι οι διαμαρτυρίες του για τη διαιτησία δικαιώνονται.
Στην ανακοίνωση υπάρχουν επίσης αναφορές στην προηγούμενη συνάντηση των δύο ομάδων στη Λεωφόρο, αλλά και στην οικονομική και οπαδική στήριξη που έχει προσφέρει ο Παναθηναϊκός στο γυναικείο μπάσκετ.
Οι ισχυρισμοί του Συλλόγου αποτελούν τη δική του δημόσια τοποθέτηση για την υπόθεση και δεν συνιστούν, από μόνοι τους, διαπιστωμένη χειραγώγηση των συγκεκριμένων αγώνων.
Αναλυτικά, αυτούσια η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Α.Ο.:
«Παίζαμε με σημαδεμένη τράπουλα…»
Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την αποστροφή του για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου είχε την …τιμητική της, να είναι ένα ακόμα «θύμα» του σκανδάλου που συγκλονίζει την Ελλάδα.
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. είναι εξοργισμένη για τα όσα φαίνεται να έχει υποστεί η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου.
Όλα αυτά τα χρόνια ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και οι οπαδοί του είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ στην Ελλάδα που έχουν αγκαλιάσει το γυναικείο μπάσκετ με μεγάλες επενδύσεις και κατάμεστα γήπεδα, η αντιμετώπιση του Συλλόγου όμως, τυγχάνει να είναι ντροπιαστική.
Το άθλημα γενικά βιώνει τραγικές στιγμές και εκτός από τη δική μας ομάδα, έχουν πληγεί πολλές άλλες ομάδες, ακόμα και …σχολεία!
Δικαιωνόμαστε πλήρως για την περσινή αποχώρηση της ομάδας από τον Βύρωνα καθώς γνωρίζουμε ότι παίζουμε με σημαδεμένη τράπουλα σε όλα τα επίπεδα αλλά θα είμαστε πάντα απέναντι τους για να τους χαλάμε το παιχνίδι…
Επίσημα, λοιπόν, είχαμε τον εκτός έδρας αγώνα ημιτελικό με τον Αθηναϊκό στις 23 Μαρτίου 2025. Αν ανατρέξει κανείς στο ματς θα δει ότι οι βολές ήταν 25-7 η Τζόουνς αποβλήθηκε με 5 φάουλ ενώ Ντίξον και Τσβίτκοβιτς είχαν από 4 φάουλ. Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει το… λάθος να είναι μπροστά στο σκορ μέχρι το 30΄ περίπου του αγώνα και έπειτα υπέστη ένα ακόμα «χειρουργείο», το οποίο όπως φαίνεται ήταν «προγραμματισμένο».
Για την ιστορία οι δύο από τους τρεις διαιτητές που ήταν στο ματς του Βύρωνα ήταν και στο ματς της κανονικής περιόδου στη Λεωφόρο.
Αυτοί …υποχρέωσαν εκ νέου σε ήττα τον Παναθηναϊκό, ουσιαστικά εκεί χάθηκε η πρωτιά και είχαμε διαμαρτυρηθεί και πάλι μέσω ανακοίνωσης.
Παρακολουθούμε όλα τα δρώμενα με την ελπίδα. επιτέλους, να ελευθερωθεί το μπάσκετ…
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Στη... φόρα το σκεπτικό προφυλάκισης του Λιόλιου - Δρούσε «χωρίς κανέναν δισταγμό», πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα
- Αταμάν: Έσπασε τη σιωπή του για το σκάνδαλο στο μπάσκετ – «Παρακολουθώ με σοκ όλες τις εξελίξεις»
- Γιαννακόπουλος κατά Ολυμπιακού: «Γιατί δεν είναι έξαλλοι με τα στησίματα;»
- Εκτίθεται ο αλγόριθμος! Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, αλλά βλέπει άλλον πρωταθλητή
- Γιαννακόπουλος σε Λιόλιο: «Ποιοι χάρηκαν περισσότερο από την προφυλάκιση σου, Βαγγέλη;»