Εγκλημα μεγαλύτερο και από του Αρετόπουλου

[ads]

Με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για τον τίτλο ψαλιδίστηκαν σημαντικά. Όχι γιατί δεν ανατρέπεται μια διαφορά έξι βαθμών στην 8η μόλις αγωνιστική σε οποιοδήποτε άλλο Πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά γιατί είμαστε στην Ελλάδα και η αρρώστια που οδηγεί σε σίγουρο θάνατο το ποδόσφαιρό μας δεν πρόκειται να γιατρευτεί.

[ads]

Ο Αρετόπουλος δυστυχώς μας δικαίωσε, παίζοντας άριστα το ρόλο που του είχε δοθεί. Και το κυριότερο κατάφερε να περάσει στην ιστορία και να γίνει το σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια στη διαιτησία. Κερδίζοντας -με το σπαθί του και το πέναλτι που ανακάλυψε- τη θέση που είχε ο Παπουτσέλης. Όχι μόνο η «παράβαση» του Ταυλαρίδη είναι εκτός περιοχής, αλλά είναι από μόνο του υπερβολικό να σφυρίξεις το οτιδήποτε σε αυτό το μαρκάρισμα. Μπροστά σε αυτό. το γεγονός ότι «έφαγε» το πέναλτι και την αποβολή του Τζαβέλλα σε μαρκάρισμα πάνω στον Μπεργκ στο ξεκίνημα του δευτερου ημιχρόνου είναι πταίσμα.

Αυτό το έγκλημα καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα. Τελεία και παύλα! Αλλαξε τις ισορροπίες, τη ψυχολογία και την εικόνα του αγώνα που σβηστά πήγαινε στο 0-0 στο ημίχρονο. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα είναι περιττή. Φανταστείτε τον εαυτό σας ν φωνάζει μια εβδομάδα δημόσια ότι θα έρθει στη δουλεια σας κάποιος να σας κλέψει για να τον αποτρέψετε και τελικά όχι μόνο να σε κλέβει, αλλά και να σε χτυπάει μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια όλων. Δεν θα επηρεαστείτε;

Σίγουρα, όλοι, θέλαμε να δούμε αντίδραση, εγωισμό και τσαμπουκά. Όχι μια καταστροφική κατάρρευση. Αλλά αυτή τη φορά έχει την εξήγησή της. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω κριτική στον Αναστασίου και τους παίκτες, αλλά μετά από αυτό το παιχνίδι όποιος το κάνει απλά γίνεται συμπαίκτης στο παιχνίδι του οσφπ και του συστήματος. Όσο δίκαιο και να έχει για τον… προσεκτικό τρόπο -αν όχι φοβισμένο- που έβαλε την ομάδα στην Τούμπα ο Αναστασίου. Δεν καλυπτεις τις αγωνιστικές αδυναμίες. Τις ξέρουμε όλοι και τις φωνάζουμε. Αλλά όταν πρέπει. Οχι τώρα. Γιατί και ομαδάρα να είχε ο Παναθηναϊκός, όπως την εποχή του Κυράστα, ο Παναθηναϊκός δεν πέρναγε χθες από την Τούμπα. Κριτική πρέπει να γίνει στη διοίκηση που δεν έχει καταλάβει πως μόνο με τις φωνές δεν πετυχαίνει το παραμικρό! Είναι η ώρα να φτάσει στα άκρα με κάθε κόστος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News