Παναθηναϊκός: Τα 11,7 εκατ. ευρώ και η δύσκολη υπόθεση Φρανσίσκο

Ο Μαρίνος Πρίντεζης αποκάλυψε στο GREEN ROOM το παρασκήνιο της μεταγραφής του Σιλβέν Φρανσίσκο στον Παναθηναϊκό.

Δείτε φωτογραφίες: Η άφιξη του Φρανσίσκο στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο θα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια, με τη μεταγραφή του να συνοδεύεται από έντονο παρασκήνιο, οικονομικά δεδομένα και αρκετές δυσκολίες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Ο ρεπόρτερ του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Μαρίνος Πρίντεζης, μίλησε στην εκπομπή GREEN ROOM του Newspao.gr, με τον Βαγγέλη Νεραντζιά και τον Δημήτρη Δημόπουλο, μεταφέροντας όσα έγιναν γύρω από την υπόθεση του Γάλλου γκαρντ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Τόνι Πάρκερ, η στάση της Βιλερμπάν, η επιμονή του Παναθηναϊκού, αλλά και ο ρόλος του ίδιου του παίκτη, ο οποίος ήθελε να προχωρήσει η μετακίνησή του στο «τριφύλλι».

Δείτε παρακάτω:

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρίνος Πρίντεζης:

«Ο Σιλβέν Φρανσίσκο για τα επόμενα 3 χρόνια θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Η μεταγραφή κόστισε συνολικά 11,7 εκατ ευρώ. Ο Παναθηναϊκός έδωσε 1 εκατ ευρώ στον Τόνι Πάρκερ. Είχε αρκετές δυσκολίες και εμπόδια. Ο Τόνι Πάρκερ πριν από μία εβδομάδα διαβεβαίωνε τους παίκτες του ότι δεν πρόκειται να φύγουν και δε θα πειραχτούν τα συμβόλαιά τους. Επίσης έριχνε πόρτες στις ενδιαφερόμενες ομάδες γιατί υπήρχε η πληροφορία ότι τα είχε βρει σκούρα και μέσα σ’ αυτές ήταν και ο Παναθηναϊκός.

Μετά από μια εβδομάδα όλα άλλαξαν και ο τολμών και ο επιμένων νικά με τον Παναθηναϊκό να πιέζει την κατάσταση έχοντας ως σύμμαχο και τον ίδιο τον παίκτη γιατί έβλεπε ότι δε γυρνούσε το πράγμα πίσω στη Βιλερμπάν που θα πάει σε διαφορετικό προϋπολογισμό όπως ανακοίνωσε γιατί έχει προβλήματα. Ήταν μια δύσκολη υπόθεση γιατί δεν ήθελε ο Πάρκερ να φανεί στα μάτια των Γάλλων ένας Βλάσης Τσάκας. Ο Φρανσίσκο πήγε στη Μύκονο για διακοπές και όταν πάτησε το πόδι του στη Μύκονο άρχισε να εξελίσσεται περισσότερο η μεταγραφή και το βράδυ της Τετάρτης όταν όλα είχαν τελειώσει, πήρε το αεροπλάνο και ήρθε στην Αθήνα.

Ο Παναθηναϊκός τον περασμένο Μάιο είχε κάνει κρούση στον Φρανσίσκο που ήταν φευγάτος από τη Ζαλγκίρις αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε προπονητή και το θέμα δεν προχώρησε. Όμως η προεργασία που είχε κάνει τότε ήταν καλή γιατί ήταν καλή στο μυαλό του παίκτη και μετά όταν ήρθε ο Ομπράντοβιτς, είχε κλείσει στη Βιλερμπάν. Πάντως ο Παναθηναϊκός στράφηκε στο ΝΒΑ κι όταν κατάλαβε ότι τα πράγματα είναι σκούρα για τη Βιλερμπάν, άφησε το ΝΒΑ και στράφηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση ξανα».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr