Μητσοτάκης για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Να κερδίσει ο καλύτερος...»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε, μέσα από την καθιερωμένη κυριακάτικη τοποθέτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Λίγες ώρες πριν από την τέταρτη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο πρωθυπουργός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, τονίζοντας την ανάγκη να τηρείται η τάξη και να εφαρμόζονται οι νόμοι απέναντι σε φαινόμενα βίας και ανομίας.
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Να έρθω τώρα στην ανασκόπηση των κυβερνητικών παρεμβάσεων της εβδομάδας και ξεκινώ με ζητήματα νομιμότητας. Όπως καλά θα ξέρετε, πριν από 15 μήνες θεσπίσαμε ένα αυστηρότερο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους: υποχρεωτική λειτουργία καμερών, ψηφιακό έλεγχο εισόδου ταυτοποίησης των φιλάθλων στα γήπεδα, περιορισμός των αθλητικών σωματείων σε ένα ανά ομάδα και αυτοματοποιημένες διοικητικές κυρώσεις για κάθε παραβατική συμπεριφορά. Μέτρα που έφεραν αποτέλεσμα. Όσα πετύχαμε συλλογικά τον τελευταίο χρόνο δεν θα επιτρέψουμε να πάνε στράφι. Η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων. Για εμάς είναι αυτονόητη η εφαρμογή του νόμου σε κάθε περίπτωση παράβασης εντός και εκτός γηπέδου. Με το ίδιο πνεύμα αναμένουμε να συμπεριφέρονται οι ιδιοκτήτες και οι διοικήσεις των ομάδων με το παράδειγμά τους, όπως και όλοι οι παράγοντες του μπάσκετ και βεβαίως οι φίλαθλοι. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η ένταση είναι αναπόσπαστο στοιχείο ενός ανταγωνιστικού αθλήματος και πρωταθλήματος, όπως είναι το ελληνικό μπάσκετ. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας ανεξαιρέτως είναι να προασπίσουμε τη χαρά και την ανταγωνιστικότητα του μπασκετικού αθλητισμού, αποβάλλοντας κάθε έκνομη ενέργεια από τους αγωνιστικούς χώρους. Να κερδίσει, συνεπώς, ο καλύτερος, αφήνοντας έξω από τα γήπεδα και οριστικά πίσω μας τον κακό μας εαυτό».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- «Ο Παναθηναϊκός θα υπέγραφε Οτούρου αν τον έβρισκε μπροστά του, δεν θα περίμενε Βαλαντσιούνας»
- «Ο Παναθηναϊκός -αυτή τη στιγμή- βάζει σε δεύτερη μοίρα τον Ρογκαβόπουλο, τι συνέβη με τη Μπασκόνια»
- Παναθηναϊκός: Οριστική απόφαση για Γκάμπριελ
- «Βόμβα» με Παπαπέτρου: Τον θέλει ο Άρης
- ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ: Επίσημη υποψηφιότητα για Final Four στο ΟΑΚΑ - «Ψάχνει θαύμα ο Ολυμπιακός»