Γηπεδάρα, Μπασκετάρα, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΡΑ! (vid)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR διέλυσε την Μπάγερν Μονάχου και έκανε το 2-0 στην Ευρωλίγκα. Πρώτος σκόρερ ο Λεσόρ (22 πόντοι). Τρομερό παιχνίδι από τον Ερνανγκόμεθ, εξαιρετικός ο Ναν (17 πόντοι).

Γηπεδάρα, Μπασκετάρα, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΡΑ! (vid)

Στο νέο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα 10-0. Ο Ναν από την πρώτη περίοδο έγινε διψήφιος (10 πόντοι), ενώ βρήκε ρυθμό από νωρίς ο Οσμάν με ένα τρίποντο και ένα κάρφωμα.

Οι «πράσινοι» πήγαν στο +15 με τον Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος ακολούθησε τον Οσμάν που βγήκε στην αντεπίθεση (25-10). Οι Γερμανοί αντέδρασαν με ένα 6-0 στο τελευταίο λεπτό πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (25-16).

Ο Χουάντσο πήγε την απόσταση σε νέα διψήφια τιμή (29-18). Οι «πράσινοι» με πλουραλισμό στο σκοράρισμα, άνοιξαν κι άλλο τη διαφορά σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στις εξέδρες του ανακαινισμένου γηπέδου (39-22). Ο Χουάντσο κάρφωσε τον αιφνιδιασμό και προκάλεσε… έκρηξη στις κερκίδες.

Μετά τον Ναν ξεπέρασε και ο Λεσόρ τους 10 πόντους στο φινάλε του ημιχρόνου (47-34). Ο Σλούκας αστόχησε στο τελευταίο σουτ του πρώτου μέρους με το Τριφύλλι να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το +13.

Σε μια ωραία φάση από τον Παπαπέτρου στην γ’ περίοδο, ο Έλληνας φόργουορντ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και συνδέθηκε με το καλάθι. Ο Λεσόρ «ανέβηκε» στους 16 πόντους, ο Χουάντσο εκτόξευσε τη διαφορά στο +19 (57-38). Ο Μπράουν πέτυχε το πρώτο του καλάθι στη νέα «καυτή» έδρα του Τριφυλλιού (59-40).

Η γερμανική ομάδα αντιστάθηκε και μείωσε στους 10. Ο Χουάντσο με τρίποντο από τις 45 μοίρες έβαλε στοπ στο σερί των φιλοξενούμενων (64-51). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν έκανε καλό κλείσιμο στην 3η περίοδο με τον Ντα Σίλβα να βρίσκει τρίποντο (66-58).

Ο Γκριγκόνις έβγαλε την άμυνα του αγώνα σε μια απίθανη φάση με τον Έντουαρντς με το σκορ στο 66-60. Με τρίποντο ο Ομπστ διαμόρφωσε το σκορ στο 70-63. Ο Γκραντ με τρίποντο και φάουλ διασφάλισε μια απόσταση ασφαλείας για τους πράσινους πάνω στην πίεση των Βαυαρών (73-65). Τρίποντο από τον Χουάντσο, κλέψιμο και καλάθι από τον Μπράουν έφεραν και πάλι ηρεμία στον πράσινο πάγκο (78-65).

Ο Λεσόρ βρήκε ανοικτό χώρο και κάρφωσε στη γερμανική ρακέτα (20 πόντοι). Ο Μπράουν με τρίποντο και φάουλ «κλείδωσε» τη δεύτερη νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Το παιχνίδι έληξε 94-79 με καλάθι του Γκραντ στην εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-34, 66-58, 94-79.

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν, Σλούκας, Οσμάν, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Χουάντσο, Μήτογλου, Γιουρτσεβέν

Μπάγερν Μονάχου (Γκόρντον Χέρμπερτ): Ουέιλερ – Μπαμπ, Ντα Σίλβα, Έντουαρντς, Βόιγκτμαν, Νέιπιερ, Λούσιτς, Χαρτσένκοφ, Ομπστ, Μπράνκοβιτς, Μπούκερ, Μάνταρ

 

Exit mobile version