Ειδικός μιλάει για το σφύριγμα στο φάουλ του Πίτερς στον Σλούκα που του έδωσε και τρεις βολές .. και πολύ σωστά έκανε!

Ειδικός μιλάει για το σφύριγμα στο φάουλ του Πίτερς στον Σλούκα που του έδωσε και τρεις βολές .. και πολύ σωστά έκανε!

Ο ειδικός σε θέματα παραβάσεων στο μπάσκετ, Τσιπ Κλαρκ πήρε θέση για την φάση του 5ου τελικού μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού όπου ο Κώστας Σλούκας κερδίζει 3 βολές μετά από φάουλ του Άλεξ Πίτερς.

Πιο συγκεκριμένα, έκανε ένα ποστάρισμα στο Χ και έγραψε:

”Ζητώ συγγνώμη που άργησα να σχολιάσω αυτή την φάση. Βλέπω παιχνίδια όλη μέρα. Οπότε, καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κάποιοι θα ήταν αναστατωμένοι με το να δοθεί φάουλ στην φάση αυτή.

Ωστόσο, δυσκολεύομαι να διαφωνήσω με το φάουλ, καθώς μάζεψε την μπάλα πριν ο αμυντικός φτάσει μέσα και προκαλέσει επαφή, και μετά συνέχισε με μια προσπάθεια σουτ.

Σύμφωνα με τον κανόνα της FIBA, «η πράξη του σουτ σε μια συνεχή κίνηση σε κίνηση προς το καλάθι ή άλλο κινούμενο σουτ ξεκινά όταν η μπάλα ακουμπήσει στα χέρια του παίκτη, μετά την ολοκλήρωση μιας ντρίμπλας ή ένα πιάσιμο στον αέρα. και ο παίκτης ξεκινά, κατά την κρίση του διαιτητή, την κίνηση βολής που προηγείται της απελευθέρωσης της μπάλας για γκολ».

Ίσως σκόπευε να πασάρει όταν μάζευε, ή ίσως σκόπευε να σουτάρει, αλλά μετά την παράνομη επαφή από τον αμυντικό σούταρε τη μπάλα, οπότε όσο κι αν απογοητεύει τους οπαδούς όταν το κάνουν αυτό οι παίκτες, βρίσκομαι να υποστηρίζω την κρίση των διαιτητών. Αυτό.”

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News