Φρανσίσκο για ΠΑΟ: «Νόμιζαν ότι θα προκριθούν κάνοντας διακοπές»

Φρανσίσκο για ΠΑΟ: «Νόμιζαν ότι θα προκριθούν κάνοντας διακοπές»

Ο παίκτης του Περιστερίου, Σιλβέν Φρανσίσκο μίλησα για όσα έχουν συμβεί ως τώρα στην σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στο bnsports:

«Δεν το περίμενα ότι θα φτάναμε στο 2-2 αλλά πριν ακόμα από το πρώτο παιχνίδι, πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάμε στους τελικούς.

Είχαμε το κίνητρο και ειδικά αφότου τους κερδίσαμε στην αυλαία της κανονικής περιόδου, το πιστέψαμε ακόμα περισσότερο. Η αυτοπεποίθησή μας ήταν εκεί από το πρώτο παιχνίδι

Ήταν τρελό. Μιλάμε για τα playoffs οπότε περιμένεις να δεις ένα καλό παιχνίδι με πολλά χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Συνεχίζουμε στο δρόμο μας, με τον τρόπο μας.

Είναι απίστευτο γιατί δεν μας υπολόγιζαν και αυτό μας αγανακτούσε κάποιες φορές. Κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι καινούργιο, από κάθε αγώνα έχεις πράγματα να κερδίσεις.

Στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς στο ΟΑΚΑ, δεν ήταν η μέρα μας. Χάσαμε με τεράστια διαφορά και νομίζω πως θεώρησαν ότι θα περάσουν κάνοντας διακοπές.

Ότι νόμιζαν πως θα ήταν εύκολο για εκείνους να προκριθούν στους τελικούς. Ήταν ντροπιαστική η ήττα εκείνη για εμάς όμως μας πείσμωσε.

Σκέφτηκα αμέσως: ‘’Ποιος θα κερδίσει το επόμενο παιχνίδι’’; Δεν ήθελα να μιλάω σε κανέναν, ήθελα να μείνω συγκεντρωμένος στις σκέψεις μου, είχα… τρελαθεί.

Είπα στα αποδυτήρια στους συμπαίκτες μου μετά τη βαριά ήττα ότι αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει.

Δεν γίνεται να εμφανιστούμε ξανά έτσι. Αδικούμε τους εαυτούς μας και τις προσπάθειές μας. Τους τόνισα ότι εντός έδρας θα κερδίσουμε.

Το ήξερα, ήμουν σίγουρος ότι στην έδρας μας, δεν χάνουμε, ότι πρέπει να διαφυλάξουμε το ‘’σπίτι’’ μας και να ψάξουμε μόνο ένα break. Τους το είπα πολλές φορές να το πιστέψουν.

Ήρθε η ώρα. Το είπαμε δυο φορές, δεν το καταφέραμε αλλά τώρα είναι αλλιώς. Είναι το Game 5, όποιος το χάσει, χάνεται. Πρέπει να κοιτάξουμε εμάς μόνο.

Να κάνουμε το παιχνίδι μας για 40 λεπτά, να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να τους κατεβάσουμε λίγο ακόμα αμυντικά και αν τα κάνουμε αυτά, θα είμαστε καλά πιστεύω.

Είναι πολύ όμορφο αυτό, ναι γιατί το έχουμε καταφέρει αντιμετωπίζοντας μία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα.

Στο τέλος της ημέρας όμως, είναι και αυτοί άνθρωποι, δεν διαφέρουμε ιδιαίτερα. Εννοώ πως έχουν δυο χέρια, δυο πόδια όπως και εμείς.

Έχουν σίγουρα μεγαλύτερο μπάτζετ, είναι καλύτεροι παίκτες αλλά κάποιες φορές πρέπει να παίζεις με καρδιά.

Αυτός που το θέλει πολύ και το θέλει πραγματικά, ακόμα και αν υστερεί σε άλλα, έχει τις πιθανότητές του.

Είναι τρελό αυτό που έχουμε κάνει με τον Παναθηναϊκό, με κάνει χαρούμενο».

Όσο για τον Σπανούλη είπε:

«Ήταν πάρα πολύ νευριασμένος το βράδυ εκείνος, πάρα πολύ. Μας τόνιζε ξανά και ξανά πόσο πολύ είχαμε δουλέψει για είκοσι μέρες για να έρθει εν τέλει αυτό το αποτέλεσμα.

Δεν έμεινε όμως εκεί, άλλαξε αμέσως σελίδα και είπε ότι πρέπει να το γυρίσουμε. Από την επόμενη κιόλας μέρα προσπαθήσαμε σκληρά.

Είδαμε 2μιση ολόκληρες ώρες βίντεο και πραγματικά ‘’βγήκαμε από τα ρούχα μας’’ βλέποντας τους εαυτούς μας στην οθόνη με αυτά που κάναμε.

Ξέρεις, το βίντεο δεν λέει ποτέ ψέματα. Μας είπε ότι πιστεύει σε εμάς αρκεί να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που κάνουμε πράξη στην προπόνηση.

Αρκεί να δει αυτήν τη… σπιρτάδα, την ένταση. Και αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε όλη τη χρονιά».

«Η δουλειά, η προσπάθεια, ο ιδρώτας που χύνω, είναι το κλειδί. Προσπαθώ πολύ και μόνος μου. Αυτή τη σεζόν το ποσοστό μου στο τρίποντο δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Συνηθίζω να σουτάρω από μακριά μετά από ντρίμπλα.

Στα playoffs όμως γίνομαι… θηρίο. Εκεί είναι που πρέπει να ανεβάσω τα νούμερά μου και στα πρώτα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, τα ‘’’έσπασα’’.

Και είπα μέσα μου ότι πρέπει να προσπαθήσω και άλλο, να δουλέψω αλλά να ξεκολλήσω από την ιδέα του τριπόντου.

Μου δίνουν το drive, αυτό θα πάρω. Και αν μου βγει το μακρινό σουτ, να είμαι έτοιμος, προετοιμασμένος. Η προεργασία και η προσπάθειά μου ήταν το κλειδί για το 5/5».

Μ’ αρέσει να έχω την ευθύνη αλλά το θέμα είναι και το τι περιμένουν οι άλλοι. Πρέπει να είμαι έξυπνος.

Στα κρίσιμα θέλω εγώ να παίρνω τις προσπάθειες αλλά πρέπει να βλέπω και τους συμπαίκτες μου, ποιος θα έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο καλός ο παίκτης πρέπει να διαβάζει τι του δίνει η αντίπαλη άμυνα. Δεν φοβάμαι εγώ, οι άλλοι με φοβούνται και κλείνουν πάνω μου όταν κάνω τη διείσδυση.

Τότε ελευθερώνεται κάποιος συμπαίκτης μου και πρέπει να με βοηθήσει. Ακόμα και αν δεν το κάνει όμως, εγώ θα πάρω την προσπάθεια μου. Την θέλω, τη ζητάω».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News