Γκριγκόνις για Σερέλη-Ράντονιτς: «Σε κάποιους δεν θα αρέσει αυτό που θα πω...»

Γκριγκόνις για Σερέλη-Ράντονιτς: «Σε κάποιους δεν θα αρέσει αυτό που θα πω...»

Ο Μάριους Γκριγκόνις μετά το τέλος του ντέρμπι σχολίασε το τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα η ομάδα του για αποφύγει την ήττα ενώ μίλησε και για όσα έχουν συμβεί ήδη στη χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε στο bnsports:

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά αλλά δεν κέρδισε τον «αιώνιο αντίπαλό του. Τι πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να είχατε κάνει καλύτερα για να έρθει η πολυπόθητη νίκη;

«Νομίζω ότι το πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου μας στοίχησε. Δυστυχώς είναι κάτι που μας συμβαίνει φέτος, να μην έχουμε σταθερή απόδοση και στα δύο ημίχρονα. Αν κάτι δεν πηγαίνει βάσει σχεδίου, χάνουμε το ρυθμό μας.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό το πεντάλεπτο δεν είμασταν καλοί και κατέστρεψε το παιχνίδι μας, αυτά που συζητήσαμε στο ημίχρονο.

Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να προπονούμαστε. Είναι πολλά αυτά που έχουμε να δουλέψουμε, είναι πολλά».

Είναι φανερό, βάσει εικόνας σε πρώτη φάση και αποτελεσμάτων στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, ότι λειτουργείτε καλύτερα. Σε τι οφείλεται αυτό;

«Αυτό που θα πω δεν θα αρέσει σε όλους αλλά σίγουρα η αλλαγή προπονητή διαφοροποίησε τα πάντα.

Στην αρχή δεν είχαμε προπονητή οπότε ήταν δύσκολο για εμάς να λειτουργήσουμε σαν ομάδα. Ακόμα και έτσι βέβαια, με την όποια βελτίωση υπάρχει, δεν είναι αρκετό. Χάνουμε παιχνίδια.

Χρειαζόμαστε το παραπάνω βήμα και ελπίζω ότι θα έρθει και η στιγμή που θα… πιάσουμε τον Ολυμπιακό.

Υπάρχουν κάποιες θετικές ενδείξεις απ΄ ότι βλέπετε αλλά έχουμε δρόμο ακόμα. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να προπονηθούμε πιο σκληρά».

Μιλώντας για θετικά, σίγουρα δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να αισθάνεται ευχαριστημένος όταν χάνει ένας ματς, πολλώ δε μάλλον από το μεγάλο του αντίπαλο. Τι πρέπει να κρατήσετε όμως από το αποψινό (σ.σ χθεσινό) παιχνίδι;

«Είναι αρκετά πράγματα είναι η αλήθεια που έγιναν ικανοποιητικά αλλά σε μια ήττα, δεν μπορείς να χαίρεσαι.

Είχαμε κάποιες καλές σκέψεις στην επίθεση, κυκλοφορήσαμε αρκετά καλά τη μπάλα αλλά δεν είναι αρκετό.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τους βρούμε στους τελικούς του πρωταθλήματος και πρέπει να συγκεντρωθούμε εκεί πλέον.

Να κρατήσουμε τα προηγούμενα σαν εμπειρία, να μελετήσουμε τα καλώς και τα κακώς κείμενα και να διορθώσουμε ότι χρειάζεται για να τους κερδίσουμε».

Μοιάζεις στο παρκέ πιο ελεύθερος να κάνεις το παιχνίδι σου. Αισθάνεσαι σιγά σιγά ότι πρέπει και να ‘’κουβαλήσεις’’ την ομάδα;

«Είναι εύκολο να πω ναι αλλά εξαρτάται από τον αντίπαλο και το πως έχουμε ετοιμαστεί για κάθε ένα ξεχωριστά.

Είμαι ένας ομαδικός παίκτης, θέλω να συμμετέχω στο επιθετικό παιχνίδι αλλά και να συμπεριλαμβάνω τους συμπαίκτες μου σε αυτό.

Αν αρχίσουμε να σουτάρουμε αυτοβούλως, θα γυρίσουμε σε ό,τι συνέβαινε δυο μήνες πίσω. Οπότε το πως θα επιτιθέμεθα δεν είναι δική μου απόφαση, αλλά του προπονητή.

Εκείνος κρίνεται για αυτό και εκείνος αποφασίζει. Τo μόνο που ξέρω εγώ είναι ότι θέλω να βοηθήσω».

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News