Παναθηναϊκός: Θέμα χρόνου το διαζύγιο με Ράντονιτς

Καλά το πάει ο Ράντονιτς!

Με βάση όσα έχουμε δει ως τώρα, το ότι ο ανταγωνισμός παρουσιάζεται πανίσχυρος κι έτοιμος να διευρύνει το σερί νικών απέναντί σου, κάνει βέβαιο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα χωρίσει τους δρόμους του με τον προπονητή σύντομα.

Μερικοί λένε ότι ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα είχε χαιρετήσει ήδη αλλά η ιδιοκτησία μετρά το κλειστό συμβόλαιο που έχει υπογράψει και την βαρβάτη αποζημίωση που οφείλει να του καταβάλλει σε περίπτωση διαζυγίου.

Και ο Μαυροβούνιος; Δεν θα πάει χαμένος.

Το μπάσκετ που διδάσκει προσωπικά δεν μας ενθουσιάζει, από το καλοκαίρι όλοι είχαν επισημάνει νωρίς το συντηρητισμό του.

Ήξερε κι ο ίδιος ότι στην Αθήνα δύσκολα θα γίνει βασιλιάς όπως στο Βελιγράδι, στο κάτω-κάτω ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια θέλει απλά ένα προπονητή.

Στον Εξάστερο δεν μπορείς να πεις ότι έκανε μεγάλη ζημιά, αλλά ούτε έκανε καλά και τα απλά: η ομάδα αυτή χρειάζεται πάντα κάτι παραπάνω.

Άργησε να καταλάβει ο κόουτς ότι στο τριφύλλι ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν απλά, υπάρχει πάντα πίεση. Κι ο προπονητής ίσως αυτό δεν το μπορεί.

Δημήτρης Στρατής

Πώς να γίνει δημοφιλής;

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ξέρει ότι το ποσοστό δημοφιλίας του στις τάξεις των οπαδών έχει πιάσει πάτο.

Από το καλοκαίρι γνώριζε πως δεν είναι το μεγάλο όνομα που θα έκανε τον κόσμο να σκύψει με ενδιαφέρον πάνω από την περίπτωση του.

Είχε υπόψη του ότι για να κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων έπρεπε να πάρει νίκες και να παρουσιάσει τουλάχιστον ένα σασί ομάδας που θα καταλάβαινες τι ήθελε να κάνει στο παρκέ.

Δεν συνέβη, για άλλη μια σεζόν βλέπουμε αλλαγές επί αλλαγών, προσθαφαιρέσεις παικτών που σημαίνουν ότι ο σχεδιασμός δεν έτρεξε σωστά.

Υποτίθεται ότι μαζί με τον Πεδουλάκη θα έστρωναν τα πράγματα αλλά ο Αργύρης “κάηκε” για μια ακόμα σεζόν, αφήνοντάς τον μόνο του να τρέξει το κλαμπ.

Πάντως ο Μαυροβούνιος μοιάζει σαν προπονητική φιλοσοφία, με τον Κρητικό.

Και οι δύο είναι δύσκολοι χαρακτήρες, ενώ παρότι έχουν δουλειές που έχει φανεί η αξία τους, δεν έχουν πάρει τον χώρο που τους αναλογεί στην συνείδηση του κόσμου.

Κι οι δύο χτίζουν τις ομάδες τους, φτιάχνοντας πρώτα την άμυνα τους.

Και των δύο η φιλοσοφία στηρίζεται πρώτα στην προστασία του καλαθιού τους και μέσα από την αποδοτικότητα του αμυντικού πλάνου έρχεται κι η δημιουργία.

Φυσικά κάτι τέτοιο στο τριφύλλι δεν έχει φανεί εξού και το limit down του κόουτς στις καρδιές του κόσμου.

Δημήτρης Στρατής

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News