Για διπλό στο «εξoχικό» – Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Για διπλό στο «εξoχικό» - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Την 14η νίκη του σε επίπεδο playoffs στο ΣΕΦ ψάχνει ο Παναθηναϊκός.

Οι τελικοί της Basket League είναι γεγονός, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό για 19η φορά στην ιστορία. Το πρώτο ματς κατόπιν αιτήματος των «ερυθρόλευκων» διεξάγεται Σάββατο (21:00), απόφαση που δημιουργήσει -δικαιολογημένα- υποψίες στο πράσινο στρατόπεδο. Μάλιστα, η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση κατά του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, ούτως ώστε να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.

Αγωνιστικά, το σύνολο του Γιώργου Βόβορα έκανε… σκόνη και θρύψαλα την Λάρισα στο Gam 5 των ημιτελικών (89-43), στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει των τελικών. Κορυφαίος ο Γουάιτ με 17 πόντους, με τον Νέντοβιτς να ακολουθεί με 16, σε μία βραδιά που οι «πράσινοι» τα έβαλαν όλα. Από την ομάδα της Θεσσαλίας, που θα παίξει στους μικρούς τελικούς, ξεχώρισαν οι Κρουμπάλι και Ζάρας με 11π. και 10π. αντίστοιχα.

Από στατιστικής πλευράς, οι «αιώνιοι» μετρούσαν 13 σερί σεζόν σε τελικούς, από το 2006 μέχρι το 2018, μέχρι την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων» από το πρωτάθλημα το 2019 και τη φετινή επιστροφή τους. Στις προηγούμενες 18 σειρές τελικών, οι «πράσινοι» ήταν νικητές και πρωταθλητές σε 12 περιπτώσεις, ενώ οι Πειραιώτες σε 6. Στις προηγούμενες μεταξύ τους σειρές τελικών το πιο σύνηθες «σκορ» είναι το 3-2 καθώς ο τίτλος κρίθηκε σε πέμπτο ματς δέκα φορές. Άλλες πέντε φορές κρίθηκε στο 3-1 και μόλις τρεις με «σκούπα», δύο από τον Παναθηναϊκό (2006, 2013) και μια από τον Ολυμπιακό (2015).

Διαβάστε την τοποθέτηση του Γιώργου Βόβορα ενόψει των τελικών.

«Βγάλαμε αντίδραση στο τελευταίο ματς με την Λάρισα. Το θέλαμε πάρα πολύ και το δείξαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να προχωρήσουμε στους τελικούς, μόνο με αυτή τη νοοτροπία μπορούμε να πάμε μπροστά. Παίξαμε έναν τελικό κι από σεβασμό στο αντίπαλο δεν θα ήθελα να μιλήσω ακόμη για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που έχω να πω είναι πως είμαστε πρωταθλητές, έχουμε την καρδιά του πρωταθλητή και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα σκήπτρα», το σχόλιο του Έλληνα τεχνικού.

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version