Πρόκριση κόντρα σε όλο το σύστημα - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός 87-78 (Highlights/vid)

Σφραγίζει το εισιτήριο για τον τελικό ο «εξάστερος»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Λάρισα στο Game 5 των ημιτελικών των playoffs της Basket League (19:30). Ο «εξάστερος» δεν μπόρεσε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στο κλειστό της Νεάπολης, αφού η διαιτήσια είχε διαφορετική άποψη. Με σφυρίγματα που έβλεπαν μόνο οι τρεις ρεφ και τρεις αποβολές άνευ λόγου και αιτίας (Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Γουάιτ), η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο (74-62).

Τόσο οι παίκτες όσο και το προπονητικό επιτελείο αντέδρασαν έντονα -και δικαιολογημένα- μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Αυτό που περιμένει ο κόσμος είναι ένταση εντός παρκέ και νίκη. Για την Λάρισα που συνέχισε την δική της εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, ο Κρουμπάλι με 12 πόντους και 16 ριμπάουντ και ο Ζάρας με 17 πόντους ήταν κορυφαίοι.

 Από στατιστικής άποψης, ο αγώνας της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ θα είναι ο 19ος της ιστορίας που το εισιτήριο για τους τελικούς κρίνεται στο τελευταίο ματς μιας σειράς. Από τις 18 ημιτελικές σειρές κρίθηκαν σε τελευταίο ματς, οι γηπεδούχοι επικράτησαν τις 15. Ο Παναθηναϊκός αποτελεί μέρος μιας τέτοιας ημιτελικής σειράς, που κρίνεται δηλαδή σε «τελικό», για ένατη φορά. Τρεις από αυτές ήταν σειρές πέντε αγώνων. Έχασε την πρώτη από τον ΠΑΟΚ το 1994 και κέρδισε τις επόμενες δύο με τον Πανιώνιο το 2005 και τον Άρη το 2016.

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου μετά τον αγώνα.

«Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ στο αγωνιστικό. Θέλω να πω κάποια πράγματα που θεωρώ πολύ σημαντικά. Συγχαρητήρια στον κόουτς Τακιανό και στη Λάρισα, τους αξίζουν, κάνουν απίστευτη προσπάθεια. Τους αξίζουν όλα. Θέλω να πω κάποια πράγματα που δεν αφορούν τη Λάρισα. Είμαι εννιά χρόνια επαγγελματίας, έχω παίξει στις δύο κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Παίξαμε σε ένα γήπεδο που ξεκολλάει μια πινακίδα και κάνω ράμματα στο ημίχρονο, γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια. Η πινακίδα κρατιέται με σακιά από άμμο για βαρίδια. Το γήπεδο έχει πενήντα βαθμούς, ο κόσμος δεν μπορεί να ανασάνει. Δεν με ενδιαφέρει αν χάσαμε ή κερδίσαμε. Είμαι 28 χρονών, είμαι εννιά χρόνια επαγγελματίας, είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει ποιος κέρδισε. Συγχαρητήρια ξανά στη Λάρισα, στον κόσμο. Είναι το κορυφαίο άθλημα στην Ελλάδα υποτίθεται»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News