Πρωταθλητής Ελλάδας μέσα στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός με θαυμάσιο βόλεϊ δεν άφησε πολλά περιθώρια στον ΠΑΟΚ, καθάρισε τη σειρά με 3-1 σετ στο Παλατάκι και στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας μέσα στην έδρα του «Δικεφάλου».

Πρωταθλητής Ελλάδας μέσα στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ με τρόπο εμφατικό, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Ελλάδας στη Novibet Volley League.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πήρε τη νίκη που χρειαζόταν στην PAOK Sports Arena, επικρατώντας με 3-1 σετ και σφράγισε τον τίτλο μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Οι «πράσινοι» έφτασαν έτσι στην τρίτη νίκη στη σειρά των τελικών και επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο την προσπάθειά τους στο πρωτάθλημα.

Η φετινή σεζόν, όμως, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τον Παναθηναϊκό, καθώς συνδυάστηκε και με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στις 21 Μαρτίου 2026, το Τριφύλλι είχε νικήσει τον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου και είχε σηκώσει το Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Με την προσθήκη και του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του νταμπλ μετά από 41 χρόνια, γράφοντας μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Πρόκειται για το τέταρτο νταμπλ συνολικά στην ιστορία των «πράσινων», σε μια χρονιά που η ομάδα του Ανδρεόπουλου επιβεβαίωσε την επιστροφή της στην κορυφή.

Το παιχνίδι:

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά και να προηγείται με 5-2, εκμεταλλευόμενος λάθη των «πράσινων». Ο Παναθηναϊκός, όμως, αντέδρασε γρήγορα με Βουλκίδη και Γιάντσουκ, ισοφάρισε σε 7-7 και στη συνέχεια πέρασε μπροστά με άσο του Νίλσεν και επίθεση του Ουκρανού ακραίου.

Το «τριφύλλι» διατήρησε τον έλεγχο, έφτασε στο 12-16 με μπλοκ Βουλκίδη-Νίλσεν και άντεξε στην πίεση του Ερνάντεζ στο φινάλε. Ο Πρωτοψάλτης έδωσε set ball και το τριπλό μπλοκ Πρωτοψάλτη, Βουλκίδη, Νίλσεν έκλεισε το πρώτο σετ στο 22-25.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός είχε ξανά προβάδισμα, με τον Παπαλεξίου και τον Σπίριτο να δίνουν λύσεις για το 10-14. Ο ΠΑΟΚ, όμως, επέστρεψε με Κοβάσεβιτς, Κόλεφ και Ερνάντεζ, ισοφάρισε σε 20-20 και το σετ εξελίχθηκε σε μεγάλο θρίλερ.

Οι δύο ομάδες έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες μέχρι το 32-32, πριν ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευτεί άουτ σερβίς του Παναθηναϊκού και επίθεση του Ερνάντεζ για το 34-32, φέρνοντας το ματς στο 1-1.

Στο τρίτο σετ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 5-1, όμως ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την επαφή. Ο Γιάντσουκ κράτησε τους «πράσινους» μέσα στο σετ, ενώ ο ΠΑΟΚ πήγε στο 19-15 με πρωταγωνιστή τον Ερνάντεζ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έκανε μεγάλη αντεπίθεση. Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος έδωσε ενέργεια, ο Γιάντσουκ ισοφάρισε με άσο σε 23-23 και ο Σπίριτο με μονό μπλοκ διαμόρφωσε το 24-26 για το 1-2.

Στο τέταρτο σετ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και προηγήθηκε με 6-3, όμως ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε γρήγορα. Μετά το 15-15, οι «πράσινοι» βρήκαν κρίσιμους πόντους από Γιάντσουκ και Νίλσεν, φτάνοντας στο 19-21.

Ο Νίλσεν πίεσε από το σερβίς, ο Γιάντσουκ έδωσε match ball και ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος τελείωσε τον αγώνα με επίθεση για το 20-25 και το τελικό 1-3.

Τα σετ: 1-3 (22-25, 34-32, 24-26, 20-25)

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr