Παναθηναϊκός: Θα κληθεί να το διορθώσει ο Βόβορας

Τα πρώτα ονόματα για αντι-Βόβορας στον Παναθηναϊκό

Το αμυντικό τρανζίσιον στα περισσότερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού φέτος είναι κακό. Αργές επιστροφές με τους παίκτες να μην βρίσκουν έγκαιρα τις θέσεις τους και τον αντίπαλο πόιντ γκαρντ με πάσες κατά μήκος του γηπέδου να βάζει τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας.

Ειδικά όταν βρισκόταν στην πεντάδα Νέντοβιτς και Μέικον η ομάδα είχε σημαντικό πρόβλημα στο κομμάτι αυτό καθώς ο Αμερικανός και ο Σέρβος αδυνατούν να πάνε ακόμα και στο δυνατό φάουλ που θα σταματήσει τον αντίπαλο.

Ο Παπαπέτρου, ο Σαντ Ρος κι ο Παπαγιάννης κάνουν πραγματικά φιλότιμη προσπάθεια να ανταποκριθούν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, βάζουν ενέργεια στο παρκέ αλλά χωρίς την συνδρομή των υπολοίπων το κλαμπ δείχνει να μην έχει αυτοματοποιημένη σκέψη στην άμυνα, αφήστε που αργεί μισό χρόνο στις περιστροφές με συνέπεια οι πράσινοι να το πληρώνουν.

Το πρόβλημα των γκαρντ –μαζί με την έλλειψη δημιουργίας- είναι η νωθρότητα και η απώλεια νεύρου στο παιχνίδι τους στην άμυνα.

Χαρακτηριστικά μη αποδεκτά για σύνολο που φτιάχτηκε -υποτίθεται- για να είναι παίξει physical και να καταθέτει στο γήπεδο ενέργεια-δύναμη. Ένα από τα πολλά πράγματα που θα κληθεί να διορθώσει ο Γιώργος Βόβορας.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News