Δεν έχει το βάρος του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός!

Χαώδης διαφορά επιπέδου και νοοτροπίας

Το αλατοπίπερο του ελληνικού αθλητισμού είναι οι κόντρες του Παναθηναϊκού με τους λιμανίσιους. Σαφώς η επιστροφή τους στην Α1 θα δώσει πρόσθετο ενδιαφέρον σε μια κούρσα τίτλου που την προηγούμενη διετία ήταν γνωστό εκ των προτέρων ποιος θα την κέρδιζε.

Φυσικά η διαφορά των αντιπάλων σε όλα τα επίπεδα είναι μεγάλη. Ο «αιώνιος» δεν θα μπορούσε ποτέ να κερδίσει τους τίτλους του Παναθηναϊκού: δεν έχει το βάρος του.

Το τριφύλλι είναι μια μηχανή ιστορικά κατασκευασμένη να κερδίζει τίτλους: στα γραφεία του υπάρχει η εντυπωσιακότερη βιτρίνα τροπαίων που μπορείς να δεις στον κόσμο – ανταγωνίζεται εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης. Κάθε νέος παίκτης φωτογραφίζεται δίπλα σε αυτή την βιτρίνα, οι κούπες υπάρχουν εκεί για να κατανοείς ότι κάθε τρόπαιο είναι εξίσου σημαντικό – η σημειολογία είναι επιστήμη.

Στις κούπες το κλαμπ προσθέτει κι επιπλέον αξίες. Το δικό του hall of fame είναι αφιερωμένο στον μεγάλο αθλητή: μια ματιά στον ουρανό του ΟΑΚΑ είναι σαν από τον οργανισμό να σου λένε ότι «εδώ θα δεις πάντα τους καλύτερους».

Την ίδια στιγμή που ο κόσμος της ομάδας δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε καλούς και μέτριους καλαθοσφαιριστές: όποιος φοράει τη φανέλα είναι ο καλύτερος.

Δημήτρης Στρατής

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Exit mobile version