Αλλάζει η ταυτότητα στη θέση «1»

Αλλάζει η ταυτότητα στη θέση «1»

Καλός ο Σέλβιν Μακ στο ντεμπούτο του, κοίταξε να παίξει και άμυνα (ασυνήθιστο για Αμερικανό) και να πασάρει αλλά το στυλ του παραπέμπει σε κόμπο γκαρντ κι όχι αυθεντικό κουμανταδόρο, τύπου Νικ Καλάθη.

Βέβαια ο τέως αρχηγός ενσαρκώνει στυλ αθλητή που τείνει να εκλείψει από τα γήπεδα της Ευρώπης. Λίγα είναι πλέον στην Ευρωλίγκα τα καθαρά πόιντ γκαρντ (τύπου Διαμαντίδη, Τεόντοσιτς και Παπαλουκά) γύρω από τα οποία τα προηγούμενα χρόνια στήνονταν ομάδες.

Ο κόουτς δεν σταματά να επαναλαμβάνει (κι ας τον αντιμετωπίζουμε όλοι με δυσπιστία) ότι με τη νέα φιλοσοφία και την ταυτότητά που προσπαθεί να περάσει στο κλαμπ θα κοιτάξει να αλλάξει αυτό που μπορεί να φαίνεται ως τώρα σε μειονέκτημα, ποντάροντας στον Σαντ Ρος παιδί που με την ταυτότητά και το size του μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλο και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Η αλήθεια είναι πως πλέον αλλάζει η ταυτότητα του πόιντ γκαρντ, με διαφορετικές παρουσίες στην πεντάδα μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερα πλεονεκτήματα παρά μειονεκτήματα, αρκεί να έχεις παιδιά που μπορούν να δημιουργήσουν. Το ταλέντο είναι η απόφαση και υπό αυτό το πρίσμα καλύτερα να έχεις άλλο ένα παίκτη δίπλα στον Κουβανό που είναι …διάβολος στα πόδια και σίγουρα δεν θα αφήσει σε ησυχία τα αντίπαλα προπονητικά τιμ.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News