«Όλοι ήθελαν ένα Παύλο στην ομάδα τους, γράφει τη δική του ιστορία ο Δημήτρης»

«Όλοι ήθελαν ένα Παύλο στην ομάδα τους, γράφει τη δική του ιστορία ο Δημήτρης»

Ο Κώστας Παταβούκας αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους Παύλο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την αυτοκρατορία του Πναθαθηναϊκού.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από όσα δήλωσε στην εφημερίδα Sportday:

Στον Παναθηναϊκό γιατί έπαιξες σε δύο δόσεις με ενδιάμεσο σταθμό την Μπολόνια;

Πήγα στον Παναθηναϊκό όταν η οικογένεια των αδελφών Γιαννακόπουλων αγωνιζόταν και έδινε χρήμα και ψυχή για να τον κάνει αυτό που είναι. Για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια και λόγω της πόλωσης με τον Ολυμπιακό με ομάδες που έφταναν στην πηγή και δεν έπιναν νερό. Από το 1996 και μετά το Τελ Αβίβ και τη Σαραγόσα στο Παρίσι έβαλε βάσεις που κρατούν μέχρι σήμερα ο ευρωπαϊκός Παναθηναϊκός.

Δεν είναι φαινόμενο αυτή η διάρκεια;

Ο Παναθηναϊκός είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και στο επίπεδο όλων των ομάδων που έχουν αυτή τη διάρκεια. Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι. Μετά την κατάκτηση του πρώτου πανευρωπαϊκού στο Παρίσι ο Μάλκοβιτς σάρωσε τα πάντα στο ρόστερ της ομάδας. Εγώ είχα κι έναν τραυματισμό εκείνη τη χρονιά. Οι εκκαθαρίσεις του ρόστερ από τον Μάλκοβιτς με έστειλαν στην Μπολόνια για έναν χρόνο. Επέστρεψα μετά την τραυματική εκείνη χρονιά του Παναθηναϊκού που αποφάσισε μετά τον Μάλκοβιτς να χτιστεί μια ομάδα με ελληνικόκορμό για το μέλλον. Με την επιστροφή μου έγινα αρχηγός όταν πήραμε το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και με τον Ολυμπιακό στη συνέχεια.

Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Πώς θα σχολίαζες αυτά τα πρόσωπα;

Παύλος Γιαννακόπουλος: Είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας του ελληνικού αθλητισμού. Η προσφορά του και το ήθος του είναι ανεκτίμητα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχει την καθολική αναγνώριση εδώ και πολλά χρόνια από όλους τους φιλάθλους. Δεν θα ακούσεις άσχημη κουβέντα από ολυμπιακό, η αεκτζή, η παοκτσή για τον Παύλο. Γιατί όλοι θα ήθελαν έναν Παύλο στην ομάδα τους. Δίνει τόση αγάπη στην ομάδα του που όλα τα άλλα είναι δεύτερα.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Κληρονόμησε πολύ βαριά φανέλα αλλά έχει το ίδιο πάθος με τον πατέρα του και ξεκίνησε να γράφει δική του ιστορία. Εχει δρόμο προσφοράς και ωριμότητας.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr