Ο Ντιλέινι, ο Παναθηναϊκός, η Μπάρτσα και το ΝΒΑ...

Ο Ντιλέινι, ο Παναθηναϊκός, η Μπάρτσα και το ΝΒΑ...

Η μάχη του Παναθηναϊκού για τον Μάλκολμ Ντιλέινι, η Μπαρτσελόνα που φαντάζει φαβορί και η επιθυμία του παίκτη για ΝΒΑ.

O Μάλκολμ Ντιλέινι αποτελεί διακαή πόθο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Και όχι μόνο, θα συμπληρώναμε εμείς, αφού ο πρώην παίκτης της Κουμπάν (έμεινε ελεύθερος) αποτελεί το hot όνομα του καλοκαιριού και αρκετές ομάδες -που έχουν την οικονομική δυνατότητα να… τινάξουν τη μπάνκα- έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

[ads2]

Όπως γράφαμε την Τρίτη, οι μεγάλοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού είναι η Νταρουσάφακα και η Μπαρτσελόνα. Η πρώτη, έχει γερό μπάτζετ και μετά την πρόσληψη του Ντέιβιντ Μπλατ με εξωφρενική προσφορά, θέλει να κάνει δυνατές μεταγραφές για να πρωταγωνιστήσει στη νέα Ευρωλίγκα και φυσικά στην Τουρκία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη να του προσφέρει ένα συμβόλαιο που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ για συμβόλαιο 2 ετών (3εκ. το χρόνο).

ΦΑΒΟΡΙ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ…

Η δεύτερη, η Μπαρτσελόνα, δίνει κάτι λιγότερο, περίπου 2.5 εκατομμύρια το χρόνο και αυτή τη στιγμή φαντάζει το φαβορί, αφού από τις πρώτες συζητήσεις με τον 27χρονο γκαρντ, οι άνθρωποι του συλλόγου του έδωσαν να καταλάβει ότι θέλουν να γίνει ο… επόμενος Ναβάρο. Του ανέλυσαν τα πλάνα, του εξήγησαν τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, αλλά και τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις που θέλουν να κάνουν και φαίνεται πως τον πείθουν.

Μην ξεχνάμε ότι η Μπαρτσελόνα πρόκειται να αλλάξει προπονητή, αφού ο Πασκουάλ είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει στην τεχνική της ηγεσία ακόμα κι αν κατακτήσει τον εφετινό τίτλο στην Ισπανία, αφού του χρεώνονται οι συνεχόμενες αποτυχίες στην Ευρωλίγκα. Αν τελικά δεν παραμείνει, είναι γνωστό πως οι Καταλανοί έχουν στο πλάνο τους τον Γιώργο Μπαρτζώκα, οπότε δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα με τον Ντιλέινι, αφού δεν αποκλείεται αυτοί οι δύο να πάνε… πακέτο. Εξάλλου, ο Ντιλέινι είναι παίκτης που γουστάρει ο Έλληνας προπονητής και τον ήθελε από την εποχή που ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΝΒΑ…

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση στον παίκτη που φτάνει τα 2.2 εκατομμύρια ευρώ για 1+1 συμβόλαιο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι δεδομένο πως θέλει να φέρει τον Ντιλέινι στον Παναθηναϊκό, κίνηση που θα προκαλέσει δικαιολογημένο ενθουσιασμό στον κόσμο, αλλά ξέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει ισχυρότερα μπάτζετ.

Εδώ μπαίνει κι ένας αστερίσκος. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έχει στο βάθος του μυαλού του το ΝΒΑ. Θεωρεί ότι μπορεί να βρει πρόταση στην Αμερική και δεν κλείνει την πόρτα εκεί. Συνάμα ξέρει ότι στην Ευρώπη είναι το “καυτό” όνομα, οπότε σίγουρα θα βρει μία πολύ καλή προσφορά, αλλά προτού αποφασίσει το επόμενο βήμα της καριέρας του, θέλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για το ΝΒΑ.

contra.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News