Ξάνθη - Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης

Δώνης και Σένκεφελντ έβαλαν φωτιά στο ΟΑΚΑ - Δείτε τα γκολ (vids)

Ξάνθη – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Ξάνθη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και ψάχνει τους τρεις βαθμούς της νίκης για να αποκτήσει το προβάδισμα ενόψει πλέι οφ.

Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει για το επικείμενο παιχνίδι τους Μπουζούκη (διάστρεμμα) και Κουρμπέλη (κόκκινη κάρτα στο Κύπελλο).

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι ERT sports στις 15:00. Μείνετε συντονισμένοι στο newspao.gr για live streaming.

Ξάνθη – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Όσα είπε ο Δώνης στην κάμερα της Nova

Για τη συγκίνηση που ένιωσε στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ήταν η τρίτη φορά που έκλαψα. Έχω ξεχάσει μία. Ήταν και το Ηλυσιακός-Κόρινθος. Ματς ανόδου, προτελευταία αγωνιστική που εμείς χρειαζόμασταν Χ2 μέσα στην Κόρινθο. Ήρθε ισοπαλία και ανεβήκαμε εμείς».

Για το τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή: «Δεν ήταν θέμα αποτελέσματος γιατί ο καθένας μπορεί να πει πως ήταν ένα παιχνίδι Κυπέλλου και να περάσουμε στους “8”. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ήταν πιο πολύ η πίεση με την έννοια ότι γύρω μου υπήρχε ένα περιβάλλον στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου που όλοι ήταν πολύ πιεσμένοι με το πως κυλούσε το παιχνίδι. Από την άλλη έβλεπα ότι υπήρχαν πολλά νεύρα, πολύ νευρικότητα. Από την πλευρά μου επειδή είμαι ο προπονητής και αυτός που ηγείται της ομάδας, άσχετα το τι αισθανόμουν θα έπρεπε να το κρατήσω. Οποιαδήποτε πίεση ή το άγχος ή τα νεύρα μου.

Και προσπάθησα λέγοντας και στον Γρηγόρη Παπαβασιλείου 5-10 λεπτά πριν τελειώσει το ημίχρονο να κοιτάξει να ηρεμήσει να τους υπόλοιπους και εγώ θα προσπαθήσω με τους ποδοσφαιριστές. Όλο αυτό το πράγμα μαζεύτηκε 95 λεπτά. Εν τω μεταξύ δεν κρύβω ότι πριν λίγες μέρες στον αγώνα με τον Πανιώνιο πιέστηκα ξανά. Πιο πολύ για τον Χρήστο που ήρθε και με αγκάλιασε, γιατί ξέρω τι βιώνει ο Χρήστος αυτή τη σεζόν. Είναι λίγο δύσκολο και για μένα να αισθάνομαι γιατί κάποιος το βλέπει ότι ο Δώνης έχει τον πατέρα του προπονητή, άρα ευνοείται, αλλά από την άλλη πλευρά εγώ αισθάνομαι ότι επειδή είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού και είναι ο γιος μου και έχει το επώνυμό μου του δημιουργώ κακό.

Ξάνθη – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα

Και σκεφτείτε έναν γονιό να νιώθει ότι επειδή το επώνυμό του είναι να προκαλεί κακό στο παιδί του. Ήδη είχα επηρεαστεί λίγο από την εικόνα του Πανιωνίου, ήρθε και η πίεση και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν και ήταν ένα ξέσπασμα που οφείλεται στην ανθρώπινη υπόσταση που θα κρατήσει 5-10 λεπτά. Είναι ωραία στη δουλειά σου, σ’ αυτό που αγαπάς, τα συναισθήματά σου να βγαίνουν αυθόρμητα».

Για την αγάπη που έδειξε πως έχει για τον Παναθηναϊκό: «Αυτό δεν χρειάζεται να το αποδείξω. Ο καθένας στη δουλειά που κάνω μπορεί να μικρύνει και μπορεί να μικρύνει προπονητικά. Άλλος με σκληρό τρόπο, άλλος πιο ευνοϊκό, άλλος όπως το βλέπει… Είμαστε σε ένα άθλημα που υπόκειται στην κριτική, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

Σ’ αυτό που κανείς δεν μπορεί να μου προσάψει είναι για την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Στο υπόλοιπο κομμάτι μπορώ να δεχθώ τα πάντα και φυσικά αυτοί που πρέπει να με κρίνουν θα το κάνουν για τη δουλειά μου και το τι παρουσιάζει η ομάδα και όχι για την αγάπη μου στον σύλλογο».

Για το τι έγινε στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ας αφήσουμε τι κάναμε εμείς. Δεν είχαμε ιδιαίτερη γκρίνια στο ΟΑΚΑ. Όσος κόσμος ήταν μας στήριξε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Στη διάρκεια του ματς κάποιες λάθος πάσες, λογικό είναι να υπάρχει αντίδραση. Ποδόσφαιρο παίζουμε. Ο κόσμος είχε τη νοοτροπία που εγώ λατρεύω στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή να κυλάει ένα ενενηντάλεπτο και μετά να δείξεις αν είσαι ευχαριστημένος ή απογοητευμένος και να εκδηλώσεις το συναίσθημά σου απέναντι στην ομάδα.

Ξάνθη – Παναθηναϊκός κανάλι ώρα

Πάντα το προτιμώ. Μετά την ακύρωση του γκολ του Ινσούα υπήρχε μια πολύ επικίνδυνη αντίδραση από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που επηρέασε και τους υπόλοιπους. Η ομάδα στα πρώτα 25 λεπτά είχε 75% κατοχή μπάλας, βάζαμε τη μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Είχαμε 3-4 ευκαιρίες, όχι πολύ μεγάλες, αλλά φαινόταν ότι είχαμε την πίεση που θέλαμε. Μετά επηρεαστήκαμε γιατί ήρθε το στρες, τα νεύρα, και η νευρικότητα μόνο σε κακό βγάζει. Προσπάθησα και να μιλήσω στον Κουρμπέλη μετά τη φάση του γκολ και να αγκαλιάσω τον Ινσούα μετά τα νεύρα του.

Εμείς οι προπονητές πρέπει να ξέρουμε πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση μπαίνοντας στα αποδυτήρια. Μπορεί να μπω στο ημίχρονο και να σπάσω πράγματα, να βγάλω ένταση γιατί πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος θα λειτουργήσει θετικά και άλλες φορές θα πρέπει να λειτουργήσω με πιο ήρεμο τρόπο. Εμείς θα έπρεπε αποβάλλουμε τη νευρικότητα και να έχουμε σταθερότητα στο μυαλό μας. Τους αγκάλιασα όλους, τους έβαλα σε ηρεμία να σκεφτούν ότι αυτός ο τρόπος θα μας οδηγήσει σίγουρα στον αποκλεισμό.

Ήταν δεδομένο για εμένα. Ο άλλος τρόπος με το σωστό ποδόσφαιρο, με μεγάλη αυτοπεποίθηση να μπούμε σε μια διαδικασία μέχρι το 60ο λεπτό να σκοράρουμε και να διεκδικήσουμε μετά την πρόκριση. Να συνεχίσουμε με τη σταθερότητα στο μυαλό μας σε όλο το ματς και η πρόκριση θα έρθει. Αυτά ήταν τα λόγια μου. Οι παίκτες μου αντέδρασαν θετικά όπως κι αν πήγε το ματς. Ακόμα και όταν μείναμε με δέκα παίκτες είχαμε την ίδια σταθερότητα όπως έπρεπε για να πάρουμε την πρόκριση».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News