Στο Κόμο ο Γιαννακόπουλος – Στο τραπέζι πλάνο δεκαετίας και προσφορές άνω των 800 εκατ. ευρώ
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρίσκεται στο Κόμο για τη μεγάλη συνάντηση των μετόχων της EuroLeague, όπου συζητείται το νέο μοντέλο και η επόμενη ημέρα της διοργάνωσης.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κόμο μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις των τελευταίων ετών για το μέλλον της EuroLeague, με τους εκπροσώπους των ομάδων-μετόχων να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τη διοίκηση της διοργάνωσης.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό, έχοντας μαζί του τους Βασίλη Παρθενόπουλο και Μαργαρίτα Θάνου. Από την πλευρά του Ολυμπιακού βρίσκονται στην Ιταλία οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, μαζί με τους Γιώργο Σκινδήλια και Νίκο Λεπενιώτη.
Το επίπεδο της συνάντησης είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς έχουν ταξιδέψει στο Κόμο κορυφαία στελέχη σχεδόν όλων των μεγάλων οργανισμών της διοργάνωσης. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο Ζοάν Λαπόρτα για την Μπαρτσελόνα, ο Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σιμόν Μιζράχι για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Τόνι Πάρκερ για τη Βιλερμπάν και ο Αντρέι Βατούτιν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Το βασικό αντικείμενο των επαφών αφορά το μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης της EuroLeague. Η διοργάνωση επεξεργάζεται ένα μοντέλο με ορίζοντα περίπου δέκα ετών, το οποίο προβλέπει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία και στην εμπορική δομή της, με τη λογική των franchises να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Ιδιαίτερη σημασία έχει και το ενδιαφέρον που υπάρχει από συλλόγους οι οποίοι θέλουν να μπουν στο νέο σχήμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάζονται, η EuroLeague Basketball έχει ήδη στα χέρια της 13 δεσμευτικές προτάσεις, με το συνολικό οικονομικό τους ύψος να ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, παρά τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από πιθανή εμπλοκή του NBA στην ευρωπαϊκή αγορά, το συγκεκριμένο θέμα δεν αποτελεί βασικό αντικείμενο της σημερινής ατζέντας. Μπορεί να υπάρξει ως μέρος της γενικότερης κουβέντας, όμως το κύριο βάρος πέφτει στο σχέδιο εξέλιξης της ίδιας της EuroLeague και στις αποφάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη δεκαετία της διοργάνωσης.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- «Ο Παναθηναϊκός έχει ξεχωρίσει την περίπτωση Γιούμπανκς»
- Παναθηναϊκός: Χωρίς Τεττέη η προπόνηση, ο λόγος
- Παναθηναϊκός: Οριστική εξέλιξη με Ταμπόρδα ενόψει Ολυμπιακού
- «Η εξωπραγματική τιμή για να φύγει ο Ανδρέας Τεττέη -Το μήνυμα Αλαφούζου»
- «Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε για τα συμβόλαια των Σαλάχ-Εντίν και Λιβάι, αν ενεργοποιηθούν οι οψιόν»