Βοτανικός: 15% έσοδα από εισιτήρια και διαφημίσεις για Ερασιτέχνη

Περήφανος ο Μπακογιάννης για τη Διπλή Ανάπλαση: «Επιτέλους...»

Συμπληρωματική διάταξη για τη Διπλή Ανάπλαση διευκρινίζει τα έσοδα που θα λαμβάνει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός από εισιτήρια και διαφημίσεις

Στο περιθώριο της συζήτησης του νέου σχεδίου αθλητικού νόμου στη Βουλή, το οποίο εμπεριέχει τη Διπλή Ανάπλαση, υπήρξε συμπλήρωση διάταξης στο άρθρο 45 παρ. 7 όπου προστέθηκαν τα εξής:

«7. Ποσοστό τοις εκατό (15%) επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου καταβάλλεται στο σωματείο, για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ετών από την έναρξη της παραχώρησης σε αυτό, λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου, μη εφαρμοζμένων των παρ.2,3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παρ.1 του άρθρου 67 του ν. 2725/ 1999 (Α΄121). Μετά την πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται στο Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των δεκαπέντε (15) ετών δύναται να παρατείνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμού Υπουργού.

Ρυθμίζεται το ποσοστό επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου το οποίο θα καταβάλλεται στο σωματείο με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΟ)» στο οποίο παραχωρείται κατά χρήση το γήπεδο ποδοσφαίρου του Τομέα Α΄της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ στον Βοτανικό, για την κάλυψη εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ετών από την έναρξη παραχώρησης σε αυτό λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News