Βαθμολογία Ευρωλίγκα: Η βαθμολογία μετά την 7η αγωνιστική

Βαθμολογία Ευρωλίγκα (8η αγων.): Η βαθμολογία - Euroleague

Βαθμολογία Ευρωλίγκα: Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague, μετά την έβδομη αγωνιστική.

Βαθμολογία Ευρωλίγκα: Μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή του, ωστόσο έκανε τη… δουλειά ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 91-80 της Βαλένθια στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, όμως έπεσαν σε… λήθαργο στην τρίτη περίοδο και επέτρεψαν στον καταπληκτικό Λόιντ και την παρέα του να επιστρέψουν.

Κορυφαίοι για το «τριφύλλι», που ανέβηκε στο 4-3, οι Τόμας (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Καλάθης (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ). Στα θετικά η εμφάνιση του Τζόνσον και η επιστροφή του Παππά, ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν και η βράβευση του Ρικ Πιτίνο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Βαθμολογία Ευρωλίγκα: Η βαθμολογία μετά την 7η αγωνιστική

Το ματς
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε κάπως νευρικά το παιχνίδι και δεν είχε καλές επιλογές στο πρώτο δίλεπτο. Εντούτοις, οι παίκτες του Πεδουλάκη αφυπνίστηκαν και με σερί 9-0, ξέφυγαν με +7 (9-2 στο 4’). Οι «πράσινοι» όμως δεν έχτισαν πάνω σε αυτή τη διαφορά και έδωσαν πολλά δικαιώματα στη Βαλένθια, που βρήκε σκορ από την περιφέρεια και με επιμέρους 11-2, πέρασε εκ νέου μπροστά (11-13 στο 6’).

Η βελτίωση της άμυνας σε συνδυασμό με την είσοδο στο παρκέ των Ράις και Τζόνσον, που έδωσαν πνοή στην επίθεση, έφεραν το «τριφύλλι» στο +8 (21-13 στο 8’) με σερί 10-0. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν «αέρα» 8 πόντων (26-18).

Στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν εντελώς διαφορετικοί και με… μάτι που γυαλίζει στην άμυνα. Μέσω αυτής, το «τριφύλλι» κατάφερε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά (79-69) σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του αγώνα (34’).

Από ‘κει και πέρα, οι «πράσινοι» διατήρησαν την ψυχραιμία τους και μια διαφορά που κυμαινόταν μεταξύ 5 και 9 πόντων. Την ίδια ώρα, η Βαλένθια δεν είχε άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ της και ξέμεινε από δυνάμεις. Το τελικό 91-80 χάρισε στον Παναθηναϊκό το 2ο σερί φύλλο αγώνα και 4ο στη φετινή Ευρωλίγκα (4-3).

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 45-35, 68-64, 91-80.

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News