Βαλένθια: Με σημαντική απουσία κόντρα στον Παναθηναϊκό

Βαλένθια: Με σημαντική απουσία κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια για την Euroleague στις 13 Δεκεμβρίου.

Οι Ισπανοί αναμένεται να παραταχθούν απέναντι στους Πράσινους με μία σοβαρή απουσία καθώς θα μείνει εκτός ο Σαμ Βαν Ρόσομ.

Η Βαλένθια θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σαμ Βαν Ρόσομ για το επόμενο διάστημα, καθώς ο 36χρονος παίκτης θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση και να ξεπεράσει κάποια προβλήματα στο γόνατό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ισπανοί, η κατάσταση του Βαν Ρόσομ θα επανεκτιμηθεί μετά την επέμβαση όταν και θα είναι σε θέση να ορίσουν τον χρόνο της αποθεραπείας και την ημερομηνία επιστροφής του.

Ο Βαν Ρόσομ που πραγματοποίησε το πιο παραγωγικό του παιχνίδι με 17 πόντους κόντρα στη Ρεάλτην 9η αγωνιστική, δεν αγωνίστηκε για το τέλος της διαβολοβδομάδας, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει και το ματς με τον Παναθηναϊκό στις 13 Δεκεμβρίου.

Ουίλιαμς: Μήνυμα για Ολυμπιακό – Τι δήλωσε

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς μίλησε για τις δύο συνεχόμενες νίκες του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, για το τι είπε στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια αλλά και για το ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna:

– Δύο συνεχόμενες νίκες στην Euroleague. Eίναι καλύτερα για τη βαθμολογική σας θέση ή για το κομμάτι της ψυχολογίας;

«Γενικότερα είναι καλό για την ομάδα. Είναι καλό για τη χημεία. Είμαστε μία νέα ομάδα και τώρα βρίσκουμε τη χημεία μας. Δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε μέσα σε μία βραδιά. Κάποιες φορές αυτό μπορεί να συμβεί πιο γρήγορα, άλλες φορές πιο αργά, δεν μπορεί ποτέ να το προβλέψεις. Αλλά παρότι είμαστε μία νέα ομάδα, το σημαντικό είναι ότι μαθαίνουμε».

«Πάντα έχεις την πίεση σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε, που βρέθηκαν γρήγορα μεταξύ τους, ή και η Μακάμπι που ξεκίνησε και ήταν πολύ καλή και σκληρή ομάδα. Το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι τις ήττες. Το πόσο υπεύθυνος είσαι στις δύσκολες στιγμές στην έναρξη της σεζόν. Δεν ξεκινήσαμε καλά την χρονιά στην έδρα μας, αλλά είχαμε δύο σπουδαίες νίκες αυτή την βδομάδα κόντρα σε δύο πολύ καλές ομάδες, που παίζουν και διαφορετικό μπάσκετ. Αυτά τα παιχνίδια είναι που σε βοηθούν για τη συνέχεια και σε κάνουν να βρεις ακόμα πιο γρήγορα χημεία στην ομάδα».

– Έχεις ήδη αρχίσει να επικοινωνείς με τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να υπάρχει μία αλληλεπίδραση. Σου δίνει το κάτι παραπάνω;

«Αυτός είμαι! Μου αρέσει να εκφράζω τα συναισθήματά μου όταν βρίσκομαι στο παρκέ. Έχω παίξει σε διαφορετικές ομάδες σε όλο τον κόσμο και έχω καταλάβει ότι αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να βλέπει να έχεις ενέργεια, να έχεις πάθος στο παιχνίδι σου και κυρίως να νιώθεις το παιχνίδι. Είτε αυτό έχει να κάνει με την άμυνα, είτε έχει να κάνει με την επίθεση, εγώ θα κάνω τα πάντα για να είναι χαρούμενος και να φωνάζει ο κόσμος μας».

– Εντελώς διαφορετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν αμυντικά το καλύτερο της σεζόν ως τώρα. Τι ήταν αυτό που άλλαξε την προσέγγιση;

«Είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει με τα παιδιά στην ομάδα. Ο Ουόλτερς κι εγώ είμαστε οι πιο μεγάλοι στην ομάδα. Ο Μπέικον ήταν “καυτός” κόντρα στη Βίρτους. Έχουμε διαφορετικούς παίκτες που μπορούν κάθε βραδιά να ηγηθούν της ομάδας και να είναι πρωταγωνιστές και σε ένα ματς πρέπει να ξέρεις πως πρέπει να πορευτείς. Ας πούμε κόντρα στν Βίρτους εμένα ο ρόλος μου ήταν να αντιμετωπίσω τα αντίπαλα φόργουορντ και να προσαρμοστώ στις αλλαγές και στον διαφορετικό τύπο των φόργουορντ που έχει η Βιλερμπάν και αυτό είναι και θέμα επικοινωνίας. Το πως επικοινωνείς στα παρκέ με τους συμπαίκτες σου. Το Σάββατο (19/11) πριν από το παιχνίδι με τη Καρδίτσα μίλησα στα αποδυτήρια στα παιδιά και τους είπα ότι είναι μία μεγάλη βδομάδα για εμάς και θέλω να πάρουμε τρεις νίκες, γιατί αυτό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση και θα είναι καλό για εμάς και τη χημεία μας».

– Επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Στόχος να συνεχιστεί το σερί;

«Είναι μεγάλο παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις δεν έχε χάσει ακόμα στην έδρα της και είναι καλή ομάδα. Έπαιξα με τον Κίναν Έβανς την περασμένη σεζόν στη Μακάμπι και είναι πολύ καλός παίκτης και νομίζω ότι τώρα το μαθαίνει η Euroleague. Για μένα ίσως είναι υποψήφιος και για τον πιο βελτιωμένο παίκτη φέτος. Η Ζαλγκίρις έχει καλή ομάδα και ο Έβανς την καθοδηγεί σωστά. Έχουν μία δύσκολη έδρα με κόσμο που γεμίζει πάντα το γήπεδο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μάχη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να είμαστε σκληροί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Και στην άμυνα και στη επίθεση».

– Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έρχεται;

«Φυσικά! Κάθε φορά που έχω τη δυνατότητα θα δω τον Ολυμπιακό στην τηλεόραση. Θέλω να δω πως παίζουν, τι κάνουν. Είναι ένα από τα παιχνίδια που πραγματικά ανυπομονώ. Κάθε φορά που τους βλέπω τους μαθαίνω καλύτερα και θα είμαστε έτοιμοι όταν βρεθούμε εκεί».

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News