Σπόραρ: Ντεφορμέ ναι, για ...πέταμα σε καμία περίπτωση

Παναθηναϊκός: Η λάθος αλλαγή που έκρινε πολλά

Το πιο εύκολο πράγμα στην Ελλάδα είναι να απαξιώσεις. Η απόσταση από την αποθέωση είναι απειροελάχιστη.

Μετά τον Μπέντζι Βέρμπιτς (που δεν έχει κάνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ματς της προκοπής από τότε που φόρεσε την πράσινη φανέλα) σειρά πήρε ο Αντράζ Σποράρ.

Ασφαλώς θα γίνει κριτική σε ένα παιδί που παίρνει τόσα λεφτά και σκοράρει μόνο με πέναλτι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ποιότητα έχει και την έχει παρουσιάσει, άλλο που η παραδοσιακή πράσινη εσωστρέφεια πάει να βγάλει σκάρτο ακόμα ένα ποδοσφαιριστή.

Φυσικά δεν είναι για πέταμα ο διεθνής φόρ. Απλά σήμερα που δεν έχει τρεξίματα κι αντοχές μπορεί να υπηρετήσει μόνο ένα συγκεκριμένο ρόλο.

Όταν δηλαδή ο Παναθηναϊκός έχει την πρωτοβουλία κι είναι επιθετικός, ο τύπος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα με την παρουσία του στην περιοχή.

Αυτόν το ρόλο μπορεί να τον υποστηρίξει καλύτερα από τον Ιωαννίδη και τον Βέρμπιτς.

Μέχρι εκεί όμως. Σήμερα του λείπει η φρεσκάδα, δεν τον βλέπουμε να βγαίνει εκτός περιοχής, να κοντρολάρει, να πασάρει, να παίζει σπόντες με τους χαφ, δημιουργικά το κλαμπ έχει καλά μόνο τον Μπερνάρ, οπότε λείπουν κι οι πολλές πάσες στα αντίπαλα καρέ που έναν στράικερ τον ζεσταίνουν και του δημιουργούν περισσότερες προϋποθέσεις να απειλήσει.

Δημήτρης Στρατής

Κάπου ήρεμα με τον προπονητή!

Aν είναι μια φορά δύσκολο να κρίνουμε τη βαρύτητα ενός προπονητή στη διάρκεια μιας χρονιάς, είναι διπλά δύσκολο να κρίνουμε σοβαρά τη δουλειά του που κάνει στη διάρκεια του μήνα ή της εβδομάδας.

Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα στην οποία, ενώ οι προπονήσεις των ομάδων είναι κλειστές, όλοι μπορεί να έχουν γνώμη για την έντασή τους, τις συμπεριφορές των παικτών, τη δουλειά του γυμναστή, το ποιος πρέπει να παίζει στην ενδεκάδα με βάση ό,τι κάνει στα εσωτερικά διπλά κ.λπ.

Μόνο που καλό είναι να βλέπουμε λίγο και την πραγματικότητα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διαχειρίζεται μια ομάδα χωρίς εναλλακτικές, με διοικητική απροθυμία να κάνει πράξη όσα άφησε προ εβδομάδων να διαρρεύσουν στον Τύπο (περί μεγάλου μεταγραφικού μπάτζετ) και παρόλα αυτά την έχει τόσο καιρό πρώτη.

Σίγουρα είναι μεγάλο χτύπημα στο πρεστίζ του συλλόγου να έχει 0/3 απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά η χρονιά δεν τελείωσε.

Προφανώς η πίεση είναι αφόρητη τώρα που το -8 εξαφανίστηκε και (το κυριότερο) δεν πείθεις, αλλά ο ίδιος κι η δουλειά του έκαναν την διαφορά τόσο καιρό.

Εκτός αν το ξεχνάμε! Που μάλλον το λησμονούμε βλέποντας στο πρόσωπο του Σέρβου να συγκεντρώνονται υπερβολικά βέλη για τις παθογένειες του κλαμπ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News